metal-samsung-galaxy-s5

După apariţia surprinzătoare a modelului HTC One, devenit un real succes pentru compania producătoare, Samsung ar putea îmbrăca noul telefon Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody.

Anunţată prin surse neoficiale, apropiate companiei sud-coreene, iniţiativa numită “Design 3.0 ” reprezintă o încercare de revigorare liniei de produse Samsung Galaxy, în direcţia schimbării elementelor din plastic cu finisaje metalice de calitate superioară.

Samsung se aliniază astfel tendinţelor observate deja la alţi producători de telefoane mobile, care fac tot posibilul pentru a lansa modele smartphone cu aspect premium, diferenţiate prin folosirea unor finisaje şi materiale cu impact vizual puternic, cum este aluminiul (HTC One) şi sticla ( Sony Xperia Z).

Foarte apreciată printre pasionaţii de telefoane inteligente, carcasa cu design unibody poate însemna un plus de supleţe pentru viitorul Galaxy S5, iar eliminarea punctelor de îmbinare ar permite un aspect exterior curat şi modern. Comparat însă cu actualul Galaxy S4, un model Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody va fi mai costisitor de produs şi mai puţin flexibil în privinţa intervenţiilor care pot fi făcute de utilizator.

Spre exemplu, acumulatorul instalat nu va mai putea fi schimbat  fără dezasamblarea completă a telefonului într-un centru de service specializat. Partea bună este că vom putea accesa compartimentele pentru cartelă SIM şi card microSD din exteriorul carcasei.

În afară de costuri, decizia trecerii modelului Galaxy S5 la carcasă unibody din aluminiu ar putea fi influenţată şi de durata de timp  necesară pentru fabricare şi asamblarea produsului finit. Aşteptat să fie cerut într-un volum chiar mai mare decât predecesorul său, Galaxy S5 are nevoie de un ciclu de fabricaţie cât mai eficient, iar carcasele metalice greu de prelucrat şi cu finisaje uşor deteriorabile nu prea întrunesc acest criteriu.

De altfel, pe lângă costurile mai mici, principalul motiv pentru care Samsung a preferat carcase din plastic pentru telefoanele din seria Galaxy S este abundenţa acestui material şi viteza procesului de manufacturare, esenţială pentru aprovizionarea magazinelor în timp util cu stocuri de produse suficiente.

Din păcate cu modelul Galaxy S4  lansat de numai două luni şi aproape un an rămas până ce succesorul Galaxy S5 va apărea sub lumina reflectoarelor, caracteristicile de design şi aspectul exterior sunt încă departe de forma finală. Ţinând însă cont de direcţia luată de competiţie, posibilitatea unui model Galaxy S5 în carcasă din aluminiu este o variantă demnă de luat în considerare.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.