firefox-os

Producatorii de telefoane mobile vor lansa noi sisteme de operare mobile in 2013. Mozilla si ZTE vor lansa in acest an primul smartphone cu sistem de operare Firefox. Anuntul a fost facut la CES 2013 de catre Cheng Lixin, director executiv al filialei ZTE din Statele Unite.

Noul sistem de operare ar putea fi o alternativa la Android si va fi lansat pentru inceput in Europa si Brazilia, potrivit Bloomberg. Firefox OS ar putea fi lansat si in Statele Unite in acest an, daca studiile de piata vor fi favorabile in acest sens, a mai precizat Cheng.

Sistemul de operare mobil va fi dezvoltat de Mozilla in colaborare cu Qualcomm, TCL/Alcatel si ZTE. Primul smartphone cu Firefox OS va fi un model entry-level. Noul sistem de operare ar putea avea 1% din piata in 2013, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Strategy Analytics.

O alta alternativa anuntata pentruy acest an este sistemul de operare Tizen, un proiect sustinul de Linux Foundation, Samsung, Intel si Tizen Community.

Targului de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) are loc la Las Vegas intre 8 si 11 ianuarie 2013. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.

George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.