404 Not Found


nginx
Costurile fabricarii unui Samsung Galaxy S4: 237 de dolari – TechMagazin

costurile-fabricarii-unui-samsung-galaxy-s4-237-de-dolari_size1

Compania coreeana foloseste componente produse de subsidiare raspandite in intreaga lume, tocmai de aceea pretul fabricarii unui terminal este destul de mic.

Compania de cercetare IHS a analizat componentele noului terminal Samsung Galaxy S4 si a ajuns la concluzia ca producerea versiunii de 32GB costa compania doar 237 de dolari. Pretul este cu atat mai surprinzator cu cat versiunea de 16GB se vinde in Statele Unite cu 639 de dolari, fara abonament.

Costurile fabricarii S4 nu sunt cu mult mai mici decat cele pentru tableta Galaxy Note (270$). Prin comparatie cu eternul rival, noul terminal al celor de la Samsung cheltuie mai multi bani pe productie decat modelul de 16GB al iPhone 5 (205 dolari, conform aceleiasi companii de cercetare).

Procesorul folosit pentru terminalul S4 vandut in Statele Unite este Snapdragon (de la Qualcomm) care costa 20 de dolari, in timp ce pentru telefonul vandut in Coreea, producatorul foloseste un procesor propriu (Exynos 5 Octa) care costa 28 de dolari. IHS mai estimeaza ca memoria flash de 16GB costa 28 de dolari, display-ul si partile care ajuta la functia touchscreen nu fac mai mult de 75$, in timp ce procesorul de imagine (produs de compania japoneza Fujitsu) se importa la pretul de 1,5 dolari.

Pe langa costurile acestea de productie, de 237 de dolari, compania cheltuieste si alti banii, de exemplu pe campaniile de promovare a produsului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.