404 Not Found


nginx
Aplicarea foliei de protectie telefonului mobil

Pentru a feri ecranul telefonului de zgarieturi si praf, putem opta pentru montarea unei folii de protectie. Despre tipurile si avantajele acestora am discutat intr-un articol anterior, folie sau sticla.

—>> Magazin recomandat de noi <<—

Este recomandat ca montarea sa se faca intr-o camera aerisita, de preferat pe timpul zilei, pentru a beneficia de lumina naturala. Toata operatia de montare trebuie facuta cu atentie si grija. Veti avea nevoie de un card sau o cartela, dar verificati-le bine sa nu aiba zgarieturi sau lovituri pe margine, intrucat pot zgaria folia.

Pentru inceput desfaceti ambalajul in care vine filmul de protectie. Inauntru veti gasi, pe langa folie si o laveta cu microfibre, pe care o veti folosi pentru curatarea display-ului. Incepeti sa curatati display-ul telefonului folosind o carpa umeda, este de preferat sa folositi spirt sau alcool tehnic, pentru a indeparta orice urme lasate de degete, praf sau eventual de urmele lasate de vechea folie.

Dupa ce ati curatat ecranul, tineti-l in lumina in asa fel incat sa puteti observa si cele mai mici particule de praf. Folosind laveta cu microfibre, indepartati aceste particule, dar aveti grija: stergeti numai intr-o singura directie. Este bine sa inchideti telefonul, deoarece pot fi apasate din greseala butoanele acestuia in timpul montajului sau puteti primi un apel, fapt ce poate compromite tot montajul.

Acum sa trecem la folie: veti observa intr-unul din colturile acesteia doua etichete, numerotate cu 1 respectiv 2(in unele cazuri vor fi in doua culori: rosu si albastru). Dezlipiti partea aferenta etichetei cu numarul 1, partial, si asezati-o pe telefon, avand grija sa o incadrati corespunzator.

In continuare dezlipiti si resul, iar folia se va aseza usor pe display. Folositi cardul pentru a “masa” suprafata, indepartand bulele de aer. Dupa ce a fost terminata si aceasta operatie, dezlipiti partea cu eticheta numarul 2.

Procedeul este identic si pentru foliile care se aplica pe spatele telefonului, dar si pentru sticla securizata. In cazul in care particule de praf raman intre ecran si folie, nu va speriati: se poate rezolva foarte usor. Tot ce trebuie sa faceti este sa dezlipiti folia, pana in zona “afectata”

.

Pregatiti o bucata de banda adeziva, pe care o veti lipi pe folie, peste praf. Adezivul scotch-ului va “prelua” praful, lasand folia intacta, fara a-i afecta proprietatile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.