youtubeTotul a inceput in 2005 iar de atunci, in nici 8 ani de zile Youtube a devenit un gigant informatic. Recent cel mai popular canal video a depasit pragul de 1 miliard de vizitatori, in fiecare luna. Cifra este una uriasa si pare sa demonstreze forta internetului.

Interesant este ca doar doua tari din lume se pot mandri ca au o populatie mai mare decat cea a Youtube-ului, India si China. Insa suprematia celor doua tari asiatice se pare ca nu are sorti de izbanda.

Potrivit publicatiei Inquisitr, jumatate din utilizatorii de internet intra frecvent pe Youtube, ceea ce inseamna ca din doua miliarde de utilizatori, un miliard sunt clienti Youtube.

Pentru a demonstra amploarea pe care a capatat-o internetul in ultimii ani, trebuie sa mentionam ca celebrul site Youtube a fost fondat in urma cu doar opt ani. Astfel, primul video a fost incarcat pe data de 23 aprilie 2005. Era intr-o zi de sambata, la ora 8:27. Video-ul avea o lungime de doar 18 secunde si prezenta un pusti la gradina zoologica.

Site-ul a fost fondat in februarie 2005 de trei fosti angajati ai companiei PayPal iar dupa un an si jumatate a fost cumparat de Google in schimbul sumei de 1,65 miliarde dolari. Restul e istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.