404 Not Found


nginx
Vestea asteptata de toti cei care folosesc Windows! Microsoft ar putea face asta cat de curand!

vestea-asteptata-de-toti-cei-care-folosesc-windows-microsoft-ar-putea-face-asta-cat-de-curand_size1

Compania se vede nevoita sa ia masuri drastice din cauza concurentei acerbe cu Apple si Google. E clar pentru toata lumea ca piata PC-urilor se duce intr-o singura directie: in jos. In acelasi timp, cota de piata a dispozitivelor mobile creste permanent, iar Microsoft cauta cu disperare solutii pentru a profita de acest proces.

Conform Bloomberg, Microsoft ar putea lua o decizie radicala. Gigantul din IT ar putea reduce cu pana la 70% costurile de licentiere Windows pentru producatorii de hardware, intr-o incercare de a recastiga cota de piata pierduta din cauza sistemelor de operare Android, iOS si Chrome.

Masura luata de Microsoft va fi aplicata mai intai device-urilor low-cost. Conform acestei scheme de costuri, producatorii hardware vor plati doar 10 euro in loc de 36, pentru dispozitivele mai ieftine de 180 de euro.

Pe langa scaderea acestei taxe, Microsoft ar putea aplica si o relaxare a standardelor de licentiere si certificare, ceea ce ar permite producatorilor sa ofere preturi mai mici, chiar si pentru laptop-uri sau sisteme desktop, nu doar pentru smartphone-uri si tablete.

Totodata, Microsoft incearca sa accelereze si lansarea urmatoarelor versiuni de Windows. Acesta e unul dintre obiectivele principale ale noului CEO Microsoft, Satya Nadella, care, pentru prima data in istorie,  ar putea permite, aplicatiilor sa ruleze atat pe PC cat si pe telefoanele cu Windows Phone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.