microsoft-va-lansa-marti-penultimul-patch-de-securitate-pentru-windows-xp_size1

Sistemul de operare va primi cinci update-uri de securitate. Dupa 8 aprilie, Microsoft nu va mai oferi suport. Windows XP moare, dar nu se preda! Spre disperarea Microsoft, sistemul de operare vechi de 13 ani incepe chiar sa devina mai popular. Microsoft a facut mai multe incercari de a convinge utilizatorii sa treaca la Windows 7 sau Windows 8, dar acestea nu au avut succesul scontat.

Pana pe data de 8 aprilie, cand va renunta sa mai ofere update-uri si suport pentru Windows XP, Microsoft mai are planuite inca doua patch-uri. Primul va fi lansat marti si va contine cinci update-uri de securitate. Doua dintre ele sunt considerate “critice”, iar celelalte trei “importante.

Marea problema a utilizatorilor care inca mai folosesc XP e ca, teoretic, dupa data de 8 aprilie, vor fi lasati la mana hackerilor. Acestia au evitat sa mai lanseze atacuri importante, tocmai pentru ca Microsoft sa nu mai lanseze alte patch-uri de securitate, ceea ce le-ar ingreuna treaba. Insa o problema si mai mare o au companiile, care trebuie sa isi mentina infrastructura, calculatoarele si retelele in siguranta, fara suportul standard oferit de Microsoft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.