404 Not Found


nginx
Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP – TechMagazin

winxppro_97302600

Utilizatorii sistemului de operare Windows XP au timp până la 8 aprilie 2014 să treacă la Windows 7 sau 8.

Microsoft nu va mai oferi support tehnnic pentru sistemul de operare Windows Xp şi nici pentru pachetul Office 2003, începând cu 9 aprilie 2014, potrivit unui anunţ al companiei americane. De asemenea, utilizatorii celor două produse nu vor mai primi nici update-uri de securitate din partea Microsoft.

Compania americană îşi avertizează clienţii că, dacă vor continua să utilizeze cele două produse, se supun unor riscuri de securitate. De asemenea, ei mai spun că producătorii de software nu mai fac aplicaţii care să ruleze sub XP.

“Sunt 12 ani de la lansarea Windows XP şi 10 ani de la lansarea Office 2003, iar lumea s-a schimbat mult de atunci. Am asistat la o creştere exponenţială a utilizatorilor de internet şi, odată cu aceasta, o creştere a atacurilor cibernetice care ţintesc sisteme de operare învechite. Întrucât după data de 8 Aprilie 2014, Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP şi Office 2003, utilizatorii privaţi şi companiile care vor rămâne pe aceste tehnologii se expun unor riscuri majore de securitate, confidenţialitate a informaţiilor personale şi a datelor sensibile de companie, clienţi, parteneri. În plus, sunt vulnerabili la atacurile informatice şi noi forme de viruşi. Microsoft îndeamnă utilizatorii de Windows XP şi Office 2003 să facă upgrade către Windows 8 şi Office 365 în perioada imediat următoare, pentru a profita de avantajele celor mai noi şi productive tehnologii. Pentru firme mici, medii, dar şi companii mari, dorim să accentuăm în mod special urgenţa de a începe procesul de migrare de la Windows XP către Windows 8 şi testarea aplicaţiilor pe noua platformă, în aceste ultime 7 luni rămase până la expirarea suportului”, spune Ionuţ Gaotă, Windows & Mobility Business Group Lead, Microsoft România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.