dezinstalezi-internet-explorer

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă dacă dezinstalezi Internet Explorer din Windows 7 sau Windows 8.1? Oare mai poți naviga pe web? Cum mai accesezi Facebook? Cum mai folosești site-uri FTP?

Iată cinci lucruri care se întâmplă atunci când dezinstalezi Internet Explorer de pe un calculator cu Windows și cum te asiguri că nu vei avea probleme dacă faci asta:

Înainte de toate, instalează alt browser web

Înainte de a te gândi să scoți Internet Explorer din Windows, asigură-te că ai un alt browser web instalat. Orice vrei tu: Chrome, Opera, Firefox, etc. Asta dacă nu vrei să ai probleme și efectele aceste schimbări să fie foarte negative pentru tine.

Cum dezinstalezi Internet Explorer?

Dezinstalarea Internet Explorer se face din fereastra Caracteristici Windows, pe care o vei găsi în Panoul de Control. Mergi la “Programe – > Programe și caracteristici” și apoi dă clic pe “Activare sau dezactivare caracteristici Windows”.

Internet Explorer

Vei găsi un ghid pas cu pas, foarte complet, despre această procedură, aici: Cum dezinstalezi Internet Explorer din Windows.

Ce se întâmplă când dezinstalezi Internet Explorer?

– După ce dezinstalezi Internet Explorer, se întâmplă următoarele lucruri, care pot reprezenta o problemă importantă doar dacă nu ai alt browser web instalat:

– Nu mai poți naviga pe web cu Internet Explorer. De asemenea, dacă deschizi o scurtătură către o pagină web, vei primi un mesaj de eroare care spune „Nu s-a găsit aplicația”. Dacă ai un alt browser instalat, asta nu reprezintă o problemă;

Internet Explorer

– Toate scurtăturile care duc la Internet Explorer sunt eliminate din Windows;

– Internet Explorer nu mai poate fi setat ca aplicație implicită pentru protocoale speciale cum ar fi FTP. Va trebui să instalezi un browser web care știe să lucreze cu acest protocol sau să instalezi un client de FTP separat;

Internet Explorer

– Internet Explorer nu mai poate fi setat ca program implicit pentru deschiderea de fișiere web cum ar fi: XHTML, HTML, SVG, URL, WEBSITE și altele. Va trebui să setezi alt browser web ca program implicit pentru ele;

– Economisești spațiu de stocare pe disc – aproximativ 20 de MO. Nu mult, dar economisești;

– Aplicațiile din moderne din Magazinul Windows, vor continua să funcționeze, chiar și cele care sunt wrappere pentru site-uri sau servicii web.

Dacă dezinstalați și voi Internet Explorer, nu ezitați să lăsați un comentariu și să ne spuneți cum a mers procedura pentru voi și ce ați observat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.