404 Not Found


nginx
Android are un concurent periculos. Noul sistem de operare este susţinut de giganţi din lumea producătorilor de smartphone-uri – TechMagazin

android-are-un-concurent-periculos-noul-sistem-de-operare-este-sustinut-de-giganti-din-lumea-producatorilor-de-smartphone-uri-195636

Liga “junior” a sistemelor de operare pentru smartphone-uri este din ce în ce mai competitivă, relatează Business Insider. În acest an, urmează să fie lansate telefoane cu sistemul open source Tizen, care ar putea deveni un concurent al liderilor de piaţă iOS al Apple şi Android, al Google.

În prezent, Tizen va concura cu un alt sistem open source nou intrat pe piaţă, Firefox OS, precum şi cu Windows Phone al Microsoft şi un sistem de operare modernizat al BlackBerry. Sistemul Tizen este susţinut de numeroşi operatori de telefonie mobilă, care vor un concurent serios pentru sistemele Google şi Apple.

Deşi Samsung Electronics a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial datorită adoptării Android, compania susţine puternic şi dezvoltarea sistemului Tizen.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei sud-coreene, Samsung va renunţa la propriul sistem Bada în favoarea Tizen. Compania va continua însă să fabrice telefoane pentru sistemul Android. Printre companiile care susţin dezvoltarea Tizen se numără şi Sprint Nextel, Intel şi Huawei Technologies.

Telefoanele cu sistem Tizel vor funcţiona şi vor arăta aproape la fel cu cele cu sistem Android, cu excepţia faptului că iconiţele aplicaţiilor vor fi rotunde şi nu pătrate. Tizen este un sistem open source ce poate fi personalizat. Operatorii de telefonie pot controla modul de funcţionare al acestuia pe telefoanele comercializate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.