404 Not Found


nginx
TP-Link TL-WR1043ND scurt review – TechMagazin

TL-WR1043ND-04-1024x734

Ce-mi place la routerul asta e ca nu trebuie sa-i tastezi IP-ul pentru a-i accesa interfata, poti sa o faci si prin adresa tplinklogin.net. In sfarsit cineva care s-a gandit si la asta.

Interfata e decenta, cel putin pentru un user mai experimentat, dar cred ca si un incepator s-ar descurca, mai ales cu wizard-ul la inceput. Are pana si parental control, pentru restrictionarea accesului la anumite siteuri pe anumite calculatoare.

USB si viteze

USB. Eu l-am luat pentru viteza si port USB. Stiam ca nu o sa prinda viteze prea mari la scriere pe portul USB, asa si este, media e de 2 MB/s la scriere pe HDD-ul conectat la router. De pe calculatorul conectat prin cablu la router, conexiune gigabit, citirea se face cu pana la 7 MB/s, de pe wireless, 150 Mbps, se face cu 3-4 MB/s. La USB poti conecta orice unitate de stocare (HDD, stick, aparat foto) sau o imprimanta.

Viteze si download. Daca e sa vorbim de viteze de acces la internet si download atunci avem asa: am descarcat cu 85 Mbps prin cablu si cu 50-60 Mbps prin wireless. Routerul duce binisor. Am observat insa un lucru, daca iei ceva de pe HDD-ul conectat si vrei sa accesezi si interfata lui nu prea merge, insa nu afecteaza si accesul la internet.

Semnal. Stam intr-un apartament cu doua camere, la etajul 5, routerul e in mijloc, in living, semnalul e maxim peste tot in casa. Merge pana pe la etajul 3, pe casa scarii. Cu alte cuvinte, trece bine semnalul prin pereti, betoane si caramizi.

Disponibilitate, pret si concluzii

Nu prea sunt multe de zis, e un router ca oricare altul, daca vreti sa aflati mai multe puteti sa o faceti de pe pagina oficiala. Este disponibil la eMAG.ro. E un router bun care face, dupa parerea mea, toti banii. Nu s-a blocat niciodata si n-am avut probleme cu el in trei luni de zile. La categoria asta de pret mai sunt cateva alternative, insa nu foarte multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.