black_friday_97390800_64246200

BLACK FRIDAY 2013. Retailerii din România au intrat în cursa reducerilor pentru Vinerea Neagră, care va avea loc pe 29 noiembrie 2013. BLACK FRIDAY 2013. Printre cele mai mari reduceri ajung până la 1.000 lei, cum este cazul unor aparate foto de ultimă generaţie.

BLACK FRIDAY 2013. Retailerul online Evomag.ro vinde cu 100 de lei mai ieftin un E-Book Reader Nook Simple Touch Glow Light, Wi-Fi, E-Ink, 6″, potrivit site-ului reduceriblackfriday.ro. Reducerea este de 17%.

– O imprimantă HP LaserJet Pro P1102 are preţul redus cu 100 de lei, până la 399 lei, în aceeaşi oferă Evomag.ro.

– Aspirator ROWENTA RO3321, 1l, tub inox, Cyclone, 1600W este mai ieftin cu 35% până la 188 lei;

– O maşină de pâine Moulinex poate fi cumpărată acum cu o reducere de aproape 150 lei, până la 671 lei;

– Un aspirator Gorenje este mai ieftin cu 20%, cu aproape 100 de lei.

BLACK FRIDAY 2013. Multe dintre magazinele online au inceput planurile privind evenimentul din ultima vinere a lunii curente inca din primavara si acum, la cateva saptamani distanta, au inceput sa divulge informatii privind reduceri si strategii, scrie Wall-Street.ro.

eMag.ro este pregatit de cel mai mare Black Friday de pana acum. Fata de anul trecut cand compania a stocat produsele intr-un spatiu special amenajat, insa tot in depozitul principal al retailerului, acum eMag a inchiriat un depozit separat, special pentru acest eveniment.

Mai mult, negocierile cu furnizorii s-au facut „la sange”, stocul de produse fiind gandit si achizitionat incepand de inca trei-patru luni.

Mai mult, cel mai mare retailer online din tara va angaja oameni special pentru eveniment. In prezent, compania are in depozit 145 de angajati, urmand sa atinga in perioada de varf 210.

Acelasi lucru il spune si managerul de depozit de la PcGarage Grup, care detine PCFun.ro, PCGarage.ro, ElectroFun.ro si GarageMall.ro. PCGarage nu modifica in mod special cantitatea de produse din depozit si nici nu are un spatiu special de depozitare. Intreb daca angajeaza oameni suplimentari pentru efortul acelor zile.

Un alt jucator important in retailul electroIT, evoMag.ro, anunta reduceri la aproape toate categoriile de produse.

“Ne asteptam ca produsele cele mai cautate sa fie laptopurile, smartphone-urile, tabletele si televizoarele. Cat priveste reducerile, acestea vor ajunge pana la 70%. Reduceri mai mari, de pana la 90% vom oferi la ceasuri, unde WatchShop.ro a pregatit o oferta mult mai atragatoare decat cea de anul trecut, in care vor fi incluse in premiera branduri noi”, spune Mihai Patrascu, CEO al companiei.

BLACK FRIDAY 2013. Ziua reducerilor şi-a primit numele de la haosul din TRAFIC pe care l-a provocat la început în oraşele din America.

BLACK FRIDAY 2013. Black Friday 2013 va fi organizat în ultima vineri din noiembrie în România şi vor fi mai multe magazine participante care se vor înscrie în cursa reducerilor.

Evenimentul marchează începutul cumpărătorilor de Crăciun, iar retailerii au profitat de acest lucru pentru a oferi reduceri clienţilor. Nu s-a numit aşa mereu, dar data a fost identică.

Numele BLACK FRIDAY 2013. îşi are originea în Philadelphia, unde descria traficul greu de după Ziua Recunoştinţei, scrie Adevărul.ro. 1961 a fost primul an când s-a folosit acest termen şi s-a extins dincolo de Philadelphia în 1975.

Black Friday şi-a primit numele de la expresia engleză “get in the black”, adică să faci profit. Termenul a apărut pentru că retailerii sperau ca această zi să le aducă balanţa pe zero sau chiar să-i ducă spre profit odată cu sezonul Crăciunului.

În zilele noastre nu mai e nevoie de Black Friday pentru a face profit, dar ziua este folosită în întreaga lume pentru a te promova înainte de sezonul de Crăciun şi să marchezi momente cu reduceri foarte mari. Black Friday oferă diferite produse reduse şi din ce în ce mai multe magazine s-au înscris în această cursă nebună.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.