404 Not Found


nginx
Utilizatorii de MacBook pot fi spionati si de hackeri – TechMagazin

94880_isight

 

S-a constatat ca deschiderea camerei MacBook fara aprinderea luminii verzi este posibila si pentru hackeri, nu cum se stia pana acum, ca doar FBI-ul are acces la acestea.

Pana de curand se credea ca, comenzile dintre camera si lumina care indica stadiul camerei nu poate fi separata, dar intr-un caz recent s-a demonstrat contrariul.

Un liceean american a reusit sa faca poze cu o colega de clasa prin accesarea camerei de la MacBook-ul acesteia, fara ca lumina verde a camerei sa se aprinda.

Faptul ca LED-ul se poate deconecta a fost demonstrata mai apoi de doi studenti ai Universitatii Johns Hopkins din america.

Proiectul studentilor functiona doar pe gadgeturi mai vechi de 2008, dar hackerii au gasit o metoda de hacking si pentru modelele mai noi, astfel ca accesul la camera le este posibil fara ca utilizatorul sa isi dea seama.

Utilizatorilor de MacBook si iMac nu le ramane deocamdata altceva, decat sa acoperirea camerei FaceTime cand aceasta nu este folosita, astfel incat acestora sa le mai ramana putina intimitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.