646x404

Tabletele pot reprezenta un cadou inedit şi în acelaşi timp educativ pentru copii, mai ales că producătorii încep să lanseze produse special concepute pentru aceştia. Preţurile tabletelor cu Android au scăzut constant în ultimii ani, motiv pentru care acestea au început să fie alese drept cadouri de numeroşi părinţi.

Chiar dacă la prima vedere nu există suficiente motive pentru care un copil să utilizeze o tabletă, producătorii au început să lanseze produse special concepute pentru aceştia, dar şi aplicaţii speciale care pot înlocui cu succes jocurile clasice specifice celor mici.

Astfel, în prezent copiii pot utiliza tablete pentru a construi diverse puzzle-uri sau pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele elementare de matematică prin intermediul unor aplicaţii intuitive, uşor de înţeles şi de folosit chiar şi de copiii preşcolari care nu au învăţat încă să scrie sau să citească.

Tablete pentru copii

Iată cele mai bune tablete pentru copii:

Evolio Tabby – 449 RON

Evolio Tabby este una dintre primele tablete pentru copii din România şi include câteva aplicaţii educative special concepute pentru aceştia. De exemplu, “Jocul formelor” ajută copii să se familiarizeze cu formele geometrice, în timp ce “Povestea Lebedei” este o colecţie de puzzle-uri bazate pe celebra poveste “Răţuşca cea Urâtă”. “Curtea animalelor” este un joc de identificare a animalelor şi a ordinelor de mărime, în timp ce “Matematica pentru pregătitoare” este un joc care ajuta copii să înveţe noţiuni de spaţialitate.

Destinată copiilor cu vârsta între 3-12 ani, tableta are inclusiv Control Parental prin care poţi controla accesul la anumite aplicaţii sau la conexiunea Wi-Fi.

Tableta are un ecran TFT cu diagonală de 7” şi rezoluţie 800×480 pixeli şi este dotată cu procesor single-core Cortex A13 de 1 GHz, grafică Mali 400, 512 MB RAM şi 4 GB pentru stocarea datelor. Conectarea la internet se realizează prin Wi-Fi, iar tableta suportă şi vizualizarea filmelor în format FullHD. Vine din fabrica cu Android 4.0 IceCream Sandwich şi cântăreşte 465 de grame.

Evolio Tabby

Vonino Emerald – 449 RON

Recent apărută pe piaţa din România, Vonino Emerald este o tabletă cu diagonală de 7” şi rezoluţie 800×480 pixeli, bazată pe un procesor ARM Cortex A8 cu frecvenţa de 1.2 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Are difuzoare stereo, conectivitate Wi-Fi şi este compatibilă cu numeroase modemuri 3G, autonomia este de până la 4 ore, iar greutatea ajunge la numai 317 grame.

Vonino Emerald

Serioux S101TAB – 549 RON

Dacă vrei să-i cumperi copilului tău o tabletă mai mare, Serioux S101TAB este cea mai ieftină şi adecvată soluţie, datorită ecranului de 10” cu rezoluţie 1024×600 pixeli. Configuraţia hardware este similară cu cea a tabletei precedente (procesor ARM Cortex A8 cu frecvenţa de 1.2 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor), însă un alt avantaj al acestui model este că vine cu husă şi tastatură incluse în pachet. Husa te ajută să protejezi tableta de murdărie sau chiar lichide (atenţie totuşi la ecran), în timp ce tastatura îl poate ajuta pe copil să înveţe să scrie, dacă este suficient de mare.

Serioux S101TAB

Evolio EvoTab Fun – 559 RON

Revenind la tabletele de 7”, ne oprim şi asupra modelului Evolio EvoTab Fun cu rezoluţie 800×480 pixeli. Dotată cu procesor Boxchip A10 de 1 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, tableta se conectează la internet prin Wi-Fi şi cântăreşte 330 de grame. Sistemul de operare este Google Android 4.0 IceCream Sandwich, iar pachetul include şi încărcător auto şi suport pentru parbriz.

Evolio EvoTab Fun

E-Boda Impresspeed E300 IPS – 599 RON

Aşa cum sugerează şi numele, tableta propusă de E-Boda are ecran IPS de 7” cu rezoluţie 1024×600 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un procesor dual-core Amlogic de 1.5 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru date, în timp ce acumulatorul oferă o autonomie de până la 5 ore. Tableta cântăreşte 330 de grame şi are sistem de operare Android 4.0 IceCream Sandwich.

E-Boda Impresspeed E300 IPS

Aplicaţii educative pentru copii

Dintre tabletele menţionate mai sus, doar Evolio Tabby este destinată copiilor şi vine cu aplicaţii educaţionale. Totuşi, chiar dacă alegi una dintre celelalte tablete, în Google Play Store vei regăsi numeroase aplicaţii pentru copii. Toate au meniul în limba engleză, însă nu este cazul să te îngrijorezi: am selectat special acele aplicaţii bazate mai mult pe desene, astfel încât copilul tău le poate încerca cu încredere.

Steamy Window

Steamy Window este o aplicaţie prin care copii pot învăţa să deseneze. Ecranul este “aburit”, iar copilul poate exersa numeroase desene şi forme geometrice fără să mai ai grija blocurilor de desen sau a acuarelelor. Include şi un efect de transformare a aburului în stropi de apă care se preling pe ecran.

Classic Simon

Classic Simon este un joc de memorie care presupune reproducerea unor culori. Copilul poate începe de la nivelul de bază cu numai patru culori pentru a trece apoi la nivelul avansat cu nouă culori. Poţi “rula” jocul mai repede sau mai încet, în funcţie de vârsta şi de capacitatea de memorare a copilului.

Classic Simon

How to make Paper Airplanes

Aplicaţia îţi învaţă copilul cum să construiască diverse avioane de hârtie, de la cele simple până la cele complexe. Este probabil cea mai bună aplicaţie educativă, pentru că presupune învăţarea unor principii de bază care sunt aplicate apoi cu hârtia în mână, îmbinând avantajul tehnologiei digitale cu jocurile tradiţionale pentru copii.

How to make Paper Airplanes

Ants Smasher for Kids

Ants Smasher for Kids este un joc cu mecanism foarte simplu în care tot ce trebuie să faci este să striveşti furnicile care “atentează” la borcanul cu dulciuri. Excelent pentru pauza dintre două aplicaţii educative, pentru că îl ajută pe copil să se relaxeze.

0-10 Numbers Baby Flash Cards

Aplicaţie simplă şi intuitivă care îl va ajuta pe copilul tău să înveţe să numere până la 10 prin intermediul unor desene logice. Adresată cu precădere copiilor de 2-4 ani, aplicaţia are meritul de a fi educativă.

0-10 Numbers Baby Flash Cards

Kids Numbers and Math

Ţi se pare prea banal ca un copil să înveţe să numere până la 10? Atunci oferă-i aplicaţia Kids Numbers and Math, care îi permite să înveţe până la 20, dar şi să înţeleagă principalele operaţii matematice precum adunarea şi scăderea.

Kids Numbers and Math

Concluzii

Tabletele pot reprezenta o metodă modernă, simplă şi intuitivă pentru copilul tău de a învăţa să deseneze, să numere, să facă anumite calcule matematice şi, bineînţeles, să se joace.

Poţi alege o tabletă care are preinstalate numerose aplicaţii de acest tip, însă în acelaşi timp există şi numeroase aplicaţii potrivite pentru copilul tău în Google Play Store.

Indiferent de soluţia aleasă, vei oferi copilului tău oportunitatea de învaţa într-o manieră mult mai atractivă numeroase noţiuni care altfel i s-ar fi părut plictisitoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.