404 Not Found


nginx
Tableta ieftina Asus Fonepad ME371MG-1I024A cu Android JellyBean 4.1 – TechMagazin

Asus_fonepad_screenshot-630x351

Acest hibrid telefon+tableta este in momentul de fata cel mai dezvoltat produs de pe piata mondiala. Pretul este foarte bun vis-a-vis de componentele dispozitivului. Cred ca au reusit aceasta performanta tocmai datorita procesorului Atom de la Intel, care este dezvoltat de mai mult timp pe alt gen de dispozitive si care, se pare, si-a atins maturitatea astfel incat sa se reflecte si-n pret. Lansarea s-a facut in februarie acest an, la Mobile World Barcelona. Lansarea pe piata americana (modelul cu doua camere photo!) in martie, la pret de 249$ !!!, iar pe piata europeana (modelul cu o camera photo!-in fata pentru video-call) la pret de 219 euro!

Acceseaza acum magazinul online!

Ca de obicei americanii iau caimacul! Evident, la banii astia, nu are husa, card extern, casti sau alte accesorii. Vine doar cu incarcator tip model detasabil (adica cablul se detaseaza si poate fii folosit pentru transfer de date). Ca aspect e ireprosabil. Elegant. Materiale de calitate. Evident are dimensiunea unei tablete de 7’’. Destul de usoara. Nu se incalzeste excesiv dupa exploatare intensa. Ecran excelent. Are totusi niste luminozitati ciudate pe margine in anumite situatii de derulare. Dar nimic care sa deranjeze. Procesorul este pe locul 2 in toate benchmark-urile dupa costisitorul Exynox produs de Samsung, dar mult in fata lui Tegra 3 de la Nvidia. Chiar daca ultimul e quad-core, iar Atom doar dual-core.

Insa arhitecturile diferite si experienta celor de la Intel isi spun cuvantul. Cei mai putin avizati ar trebui sa stie ca e irelevant cat de puternice sunt componentele hardware daca nu sunt optimizate bine pentru platforma android. Si deasemenea oricat de noi ar fi cele doua componente, ele devin inutile daca dezvoltatorii de aplicatii nu-si optimizeaza aplicatiile in timp real.

Acceseaza acum magazinul online!

Iar acesta, deocamdata!, este singurul punct slab. In sensul ca anumite aplicatii sau jocuri nu or sa functioneze perfect inca 3-4 luni, pana cand dezvoltatorii lor nu le vor optimiza si pentru x86 (Intel). Bine, jucatorii mari de pe piata au facut deja asta. In genere, jocurile se misca bine, grafica e uimitoare, sonorul e OK. Inca nu am gasit vreo aplicatie care sa cedeze nervos la si dupa instalare. Deasemenea, Asus vine cu propriile lui aplicatii. Unele dintre ele foarte tari! Cu mult peste altele similare din piata si cert peste cele ale celor de la Samsung. App backup a celor de la Asus (backup atat a aplicatiei cat si a datelor ei!!) este, pentru cine a avut probleme cu resoftarile, de-a dreptul o mina de aur.

Cineva facea aici un comentariu referitor la chipsetul video ca ar fi slab!? Interesant, pentru ca SGX540 este in majoritatea benchmark-urile peste Adreno 220. E posibil ca unele jocuri sa nu ruleze bine nu din cauza chipsetului (care e foarte bun!) ci din cauza lipsei optimizarii de catre dezvoltatorul jocului! Dar de, toti se pricep in ziua de azi la IT. Iar toata discutia cu are sau nu are a doua camera e de-a dreptul jenanta. Pacat ca dispozitivul are doar DDR2 si doar 1 RAM. Vesnicul RAM nesatios. Bateria tine si trei zile folosind doar telefonul si cateva cautari. Daca ne jucam, evident ca se descarca foarte repede. Dar la fel de repede se si incarca.

Acceseaza acum magazinul online!

Circa doua ore si ceva! Folosind incarcatorul original. De la 15% la 100%! Avantajul noi baterii li-polymer. Telefonul se aude mult mai bine ca la unul obisnuit. Are claritate. Microfonul bate destul de departe. E oarecum impropiu sa vorbesti cu el la ureche, dar un set hands free ar rezolva problema. In concluzie: este dispozitivul ideal din punct de vedere al comparatiei pret-hardware, pentru aceia care vorbesc putin la telefon dar in schimb navigheaza sau se joaca mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.