404 Not Found


nginx
Slate 7, tableta cu care Hewlett-Packard reintră în concurenţă cu Apple şi Samsung – TechMagazin

slate-7-tableta-cu-care-hewlett-packard-reintra-in-concurenta-cu-apple-si-samsung-195171

Hewlett-Packard (HP) a lansat luni, la Mobile World Congress din Barcelona, tableta Slate 7, cu ecran de 7 inch, aceasta fiind a doua încercare a companiei de a concura Apple şi Samsung pe o piaţă în dezvoltare rapidă, informează Bloomberg.

Slate 7 funcţionează cu sistemul de operare Android al Google şi va intra la vânzare pe piaţa din SUA în luna aprilie, cu un preţ de pornire de 169 dolari, urmând ca pe parcursul acestui an să fie disponibilă şi pe alte pieţe.

Noua tabletă deschide o serie de noi produse de consum pe care HP le va pune în vânzare în acest an, a declarat Alberto Torres, un fost director al Nokia care conduce divizia de aparate mobile a Hewlett-Packard.

“Ne mişcăm rapid. Este o parte importantă a succesului pe această piaţă”, a spus Torres într-un interviu.

Hewlett-Packard, cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, a ieşit de pe piaţa tabletelor în 2011, după ce a renunţat la producţia TouchPad, care funcţiona cu sistemul de operare WebOS.

Pe măsură ce tot mai mulţi cumpărători înlocuiesc PC-urile cu tablete, HP face o nouă încercare de a intra pe această piaţă, dominată de Apple şi Samsung, în încercarea de opri declinul vânzărilor şi al profitului.

HP a lansat în această lună un laptop cu sistemul de operare Chrome al Google. Compania comercializează şi o tabletă cu sistemul de operare Windows 8 al Microsoft, destinată clienţilor corporate.

Pe segmentul de consum, HP se confruntă cu o concurenţă intensă din partea unor companii precum Amazon, care vinde tableta Kindle Fire de 7 inci, şi Google, cu tableta Nexus 7.

Tabletele iPad şi iPad Mini ale Apple, cu ecrane de 7,9 inch, deţineau în trimestrul al patrulea al anului trecut 44% din piaţa mondială a tabletelor, potrivit datelor IDC.

Samsung deţine pe piaţa mondială a tabletelor o cotă de 15%.

Tableta Slate 7 dispune de tehnologie de îmbunătăţire a sunetului de la Beats Electronics şi soft wireless de tipărire ePrint. Aparatul include procesor ARM de 1,6 gigaherţi, memorie de 8 gigabiţi, Wi-Fi şi Bluetooth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.