microsoft-pregateste-o-tableta-surface-de-7-inci_size9

Microsoft pregateste pentru a doua parte a acestui an o tableta cu diagonala de 7 inci in cadrul noii game Surface, reactionand la popularitatea produselor similare de la Google sau Apple, potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate companiei.

Sursele sustin ca productia unei tablete de 7 inci nu facea parte din planurile Microsoft anul trecut, insa compania si-a dat seama ca trebuie sa vina cu un raspuns la cresterea puternica a popularitatii tabletelor mai mici, precum Google Nexus 7 sau Apple ipad Mini.

Jumatate din tabletele vandute in ultimele trei luni ale anului trecut au fost mai mici de 8 inci, potrivit datelor companiei de cercetare IDC. Contactati de WSJ, reprezentantii Microsoft au refuzat sa comenteze informatiile.

Microsoft incearca sa-si faca loc pe piata tabletelor si smartphone-urilor, dominata de Google si Apple, pe fondul declinului tot mai accentuat al pietei PC-urilor.

In primul trimestru al acestui an, vanzarile de computere personale au coborat cu 14% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o scadere record in pofida lansarii noului sistem de operare Microsoft Windows 8, care nu a generat entuziasmul la care sperau producatorii, potrivit datelor IDC.

Microsoft a lansat anul trecut tableta Surface cu Windows 8/RT, de 10 inci, incadrata in segmentul premium de pret. Absenta unui produs mai mic si mai ieftin din oferta Microsoft a impiedicat compania sa beneficieze de boom-ul pietei mini-tabletelor.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.