HP Pavilion dv7 are diagonala ecranului de 17.3″ şi a fost creat special pentru a înlocui desktop-ul multimedia de acasă ori de la birou.
O carcasă metalică bine construită
HP Pavilion dv7 te impresionează de când îl scoţi din cutie. Ţinând cont de diagonala ecranului şi componentele performante din carcasă, dv7 este relativ subţire şi îşi păstrează grosimea din faţă până în spate. În mijlocul restpad-ului tronează un touchpad generos, unul din cele mai mari pe care le-am întâlnit vreodată. Logo-ul iluminat de pe spatele ecranului nu mai este de mult specific doar produselor Apple. El este prezent în cazul de faţă într-un colţ şi are o formă rotundă.
Conectorii lui HP Pavilion dv7 sunt dispuşi doar pe laturile stângă şi dreaptă. Pe latura din faţă avem două din cele trei difuzoare ale portabilului. Ele poartă sigla Beats by Dr. Dre, o marcă a companiei Monster, cunoscută pentru cablurile audio extrem de scumpe. Pe spatele portabilului, undeva sub pad-ul numeric, se găseşte un aşa-zis subwoofer. Plasticul lucios a fost folosit de producător doar pentru rama ecranului şi suportul tastaturii. Aceasta din urmă este un din cele mai bune pe care le-am întâlnit în ultimul timp.
Autonomie
Pentru testul de lucru în mediul office am folosit profilul Power Saving şi am setat luminozitatea ecranului la 50%. Timp de două ore şi 20 de minute am navigat pe Internet folosind placa de reţea wireless, am editat documente şi am ascultat muzică folosind o pereche de căşti. Testul multimedia l-am rulat folosind profilul HP Recomanded, cu luminozitatea ecranului la 70%. Bateria s-a consumat în două ore şi 20 de minute, timp în care a fost redat un film la rezoluţie 720p care ocupa 8 GB pe HDD. Pentru audiţie s-a folosit o pereche de căşit, iar placa de reţea wireless a fost dezactivată.
Am vrut să vedem cât timp putem să ne jucăm dacă este oprit curentul. Am rulat cele trei jocuri menţionate folosind profilul High Performance, o perechet de căşti pentru redarea sunetului şi având luminozitatea ecranului setată la 85%. Bateria s-a consumat într-o oră şi 20 de minute.
Alte aspecte
HP Pavilion dv7 primeşte o bilă albă pentru calitatea ecranului, în ciuda faptului că unghiul de vizibilitate pe verticală nu este printre cele mai bune. Este o plăcere să foloseşti tastatura chiclet, tastele fiind bine spaţiate. Am a fost puţin deranjat de tastele direcţionale sus/jos înjumătăţite, însă m-am obişnuit după un timp. Nu am putut să le folosesc pentru controlul maşinii în NFS Shift. Touchpad-ul este mare şi foarte uşor de atins atunci când se tastează mult. Din fericire, o apăsare dublă pe punctul alb din stânga sus îl activează/dezactivează.
Sunt necesare şi câteva menţiuni despre sistemul audio al lui HP Pavilion dv7. La un nivel de volum mediu, el oferă o calitate audio peste medie. Când creştem volumul spre nivelul maxim apar două probleme. Prima este binecunoscută şi des întâlnită la portabile: distorsiunile. A doua ţine de amplasarea aşa-zisului subwoofer de pe spatele portabilului. Pentru că stă prea aproape de latura dreaptă şi redă o bună parte din frecvenţele medii, urechea dreaptă percepe un volum mai mare al sunetului decât cea stângă. Am încercat să înclinăm laptopul pentru ca sunetul de la acel difuzor să fie direcţionat în spatele lui dv7 şi problema s-a ameliorat puţin. De asemenea, dacă utilizatorul vizionează un film şi nu stă aproape de laptop, diferenţa de volum este mai puţin sesizabilă.
Plusuri şi minusuri:
[+] carcasă metalică bine construită
[+] tastatură excelentă
[+] ecran peste medie
[+] placă video separată destul de performantă
[+] preţ atractiv
[–] profilul de imagine folosit de placa video integrată pe baterie
[–] construcţia sistemului audio integrat