google-ar-putea-depasi-apple-pe-piata-tabletelor-197778

Google câştigă teren în faţa Apple în ceea ce priveşte sistemul de operare pentru tabletele PC. Fiind instalat pe produse mult mai ieftine decât iPad-ul de la Apple, sistemul de operare Android va deveni sistemul dominant de pe o piaţă în dezvoltare ca cea a dispozitivelor mobile, informează Bloomberg.

Conform analiştilor de la IDC, dispozitivele cu soft Android vor ajunge în acest an la o cotă de piaţă de 49%, în timp ce cota Apple va scădea la 46%. Anul trecut, Apple a deţinut o cotă de piaţă de 51%, iar Google de 46%.

Tabletele lansate pe piaţă după debutul iPad în 2010, între care Nexus, produsă de Google, şi aparate ale Amazon.com şi Samsung Electronics, câştigă teren cu preţuri care pornesc de la 200 de dolari, mai puţin de jumătate din costul celui mai nou model iPad.

Apple a lansat iPad mini în octombrie, cea mai ieftină versiune la un preţ de 329 de dolari, în încercarea de a-şi proteja poziţia pe piaţă.

“Una din două tablete livrate pe piaţă în acest trimestru a fost cu un ecran de sub 8 inci. Ne aşteptăm ca tabletele mici să continue să crească în 2013 şi ulterior”, a declarat Jitesh Ubrani, analist la IDC.

Compania de analiză anticipează că vânzările globale de tablete vor atinge 190,9 milioane de unităţi în acest an, peste nivelul de 172,4 milioane de tablete anticipat iniţial. Piaţa tabletelor va urca la 350 milioane de unităţi în 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.