xps-18_large_verge_medium_landscape

Se pare ca producatorii IT se axeaza din ce in ce mai mult pe calculatoarele hibrid ce pot fi folosite atat ca sisteme desktop cat si ca tablete portabile. Dovada in acest sens sta Dell XPS 18 – un sistem All in One lansat de curand.

Dell XPS 18 are un ecran generos, caracteristici hardware decente si ruleaza pe sistemul de operare Windows 8. Interesant este ca acest sistem se poate transforma  foarte usor intr-o tableta si poate fi folosita astfel in calatorii.

Inca nu se stiu exact specificatiile tehnice insa se banuieste ca device-ul celor de la Dell va avea 4 GB RAM si un procesor de cea mai noua generatie din seria Intel Core. Ecranul lui Dell XPA 18 are o dimensiune de 18,4 inci si masoara in jur de 2,3 kg – destul de putin daca ne raportam la celelalte produse asemanatoare existente pe piata.

Din cate se pare, in pretul standard va intra doar tableta iar pentru a transforma acest device intr-un AiO va trebui sa atasati un dock, o tastatura si un mouse wireless. Foarte curios este faptul ca in acest inceput de an mai toate marile companii IT au lansat cate un AiO hibrid ce se poate transforma in tableta. Asadar asistam, cel mai probabil, la o noua tendinta in lumea IT. Ramane de vazut daca utilizatorii vor aprecia aceste inovatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.