404 Not Found


nginx
Allview Viva i8 review: o surpriza foarte placuta, design excelent si performanta – TechMagazin

Allview-Viva-i8-review-tablet-news-com_41-660x473

Allview Viva i8 este în gama sa de preţ o tabletă care face ravagii şi întrece mulţi alţi rivali, fie ei autohtoni sau externi. Am rămas surprins de această tabletă şi deşi aveam aşteptări destul de bune, ele au fost depăşite. Aceasta este o tabletă în format iPad Mini şi primul model cu procesor Intel de la Allview.

Terminalul este mai subţire decât iPad Mini, măsurând 7.25 mm în grosime faţă de cei 7.5 mm ai tabletei Apple. În plus, gadgetul este mai uşor, cântărind 312 grame, faţă de cele 331 grame ale lui iPad Mini Retina de exemplu.

Aceasta este cea mai subţire şi uşoară tableta Allview de până acum şi ea vine cu o carcasă din aluminiu cu aderență bună. În partea sa superioară se afla portul microUSB şi jackul audio, iar jos găsim un microfon, în vreme ce în spate se află difuzoarele stereo, camera şi logo-ul Allview şi Intel. Pe dreapta avem butoanele fizice şi slotul microSD, iar în zona frontală se află o cameră şi ecranul.

Prețuri actualizate:

Designul este unul slim şi modern pe care îl apreciem. Pe partea de hardware avem la dispoziţie un display IPS LCD cu diagonală de 7.9 inch, format 4:3 şi rezoluţie de 1024 x 768 pixeli, iar la interiorul tabletei se află un procesor Intel Z2580, un dual core la 2 GHz. E vorba aici despre un Intel Atom Clover Trail+ cu arhitectură de 32 nm şi tehnologie Intel Hyper Threading.

Ca GPU avem la dispoziţie un PowerVR SGX 544 MP2 la 533 MHz, care ajută la gaming 3D şi decodare video la 30 FPS. Terminalul integrează şi 16 GB memorie internă, 1 GB RAM DDR2, slot microSD şi G Sensor. Lista de dotări include şi GPS cu receptor Sirf şi Bluetooth 3.0, dar şi cu WiFi, microUSB 2.0, difuzoare stereo şi WiFi Display. Camera este una de 5 MP în spate cu senzor OV 5645, iar în fată avem la dispoziţie un senzor de 2 MP.

Bateria lui Allview Viva i8 este o unitate de 4600 mAh şi 3.7 V (Li Polymer), care pe hârtie asigura 460 de ore de funcţionare în standby şi 8 ore de funcţionare normală. La testul nostru, care a implicat playback video HD în bucla în MX Player cu luminozitate la 50% şi WiFi pornit am atins 8 ore de funcţionare, ceea ce e foarte bine pentru un device la asemenea preţ. Încărcarea bateriei durează 3 ore.

Trecând la aspectul multimedia, difuzoarele stereo au un volum ridicat, dar se aude un uşor fâşăit de fiecare dată când ieşiţi din aplicaţii şi chiar şi în unele melodii. Vocea se aude relativ bine la melodii, basul nu e un atuu, în schimb înaltele sunt OK, poate prea pronunțate. Vă recomand să ascultaţi melodii la un volum mai mic decât cel maximum pentru a scăpa de fâsâit.

În ce priveşte ecranul, avem la dispoziţie un IPS LCD de 7.9 inch, cu rezoluţie de 1024 x 768 pixeli, aspect 4:3 şi unghiuri largi de vizualizare. Culorile afişate sunt vii, nu există probleme cu suprasaturarea, iar luminozitatea este bună, de vreme ce am atins 315 unităţi LUX. Acest display are pixeli de tip RGB Stripe şi am apreciat şi contrastul său.

Viva i8 integrează o cameră de 5 megapixeli cu senzor OV5645, capabil de captură video Full HD şi panorama. Fotografiile realizate cu această cameră ies cu destul de mult zgomot, iar focalizarea nu e chiar cea mai rapidă din lume. Camera e totuşi una de tableta, iar aşteptările scad în acest caz. Ce nu am apreciat cu adevărat e lipsa de opţiuni ale camerei, de vreme ce practic nu avem nici o opţiune viabilă aici în afară de captură standard şi atât. Nici urmă de efecte, balans de alb, expunere, ISO sau altele.

După o sesiune de gaming pe această tabletă, ea a atins o temperatură de 34.2 grade Celsius, ceea ce e OK pentru un device din aluminiu. Trecând la software, avem la dispoziţie aici Android 4.2.2 cu interfaţa stock şi trebuie să remarc faptul că browserul web standard de pe tableta e rapid. Allview Viva i8 are şi avantajul faptului că nu suferă de lag deloc, indiferent de numărul de aplicaţii deschise în fundal şi de faptul că am avut un wallpaper live activat.

In privinţa benchmark-urilor, am decis să compar acest model cu E-Boda Revo R85, o tabletă similară ca format, dar şi ASUS MeMo Pad HD 7, o tabletă quad core atractivă, cu diagonală de 7 inch şi preţ scăzut. Aflaţi că Allview Viva i8 câştiga mai toate duelurile în benchmark-uri, fie că e vorba de Quadrant, AnTuTu şi celelalte teste. Astfel, în Quadrant am obţinut 7417 puncte pe Viva i8, în vreme ce E-Boda Revo R85 obţine 5700 puncte, iar ASUS MeMo Pad HD 7 3925.

2791

În AnTuTu avem 21.855 puncte, cu 1000 mai mult decât E-Boda şi cu 9000 mai mult decât ASUS, în vreme ce în NenaMark 2 am obţinut 60 FPS, deci cu 1 FPS peste E-Boda şi 14 peste MeMo Pad HD 7. Vellamo a fost singurul test în care am fost depăşiţi, cu 2076 puncte în comparaţie cu cele 2140 ale lui E-Boda Revo R85. În cele din urmă am atins scoruri mari în 3DMark şi BrowserMark 2.0, cu 8427 respectiv 2504 puncte. Această performanţă se simte şi la funcţionarea de zi cu zi, astfel că terminalul va funcţiona fără cusur şi jocurile cu grafică 3D (inclusiv Asphalt 8) vor arăta bine.

Android cel stock primeşte aportul Allview doar prin integrarea de butoane virtuale de volum şi screenshot şi un regret personal pe care îl am cu privire la tableta e lipsa unui port HDMI. Trecând la lista de aplicaţii preinstalate, aici regăsim funcţia AllClick, o aplicaţie care permite accesarea unei liste de shortcut-uri în partea inferioară a ecranului.

Allview Viva i8 vine şi cu Bitdefender preinstalat, un PDF Viewer, Office Suite pentru productivitate şi SeeNow pentru filme şi seriale. Şi acum să vedem care sunt aspectele pro şi contra ale achiziţiei acestui device.

Iată-le pe cele Pro:

  • design solid şi ultraslim
  • baterie bună: 8 ore de playback video HD
  • ecran luminos
  • fără pic de lag
  • performanţă crescută, benchmark-uri bune
  • browser rapid
  • GPS inclus

Şi pe cele Contra:

  • fără port HDMI
  • nu avem opţiuni foto/video
  • difuzoarele fâşâie, se aud ascuțit
  • fără căşti la pachet (e la modă acum să primim căşti cu tabletele)

Allview Viva i8 rămâne o achiziţie excelentă şi un terminal de notă mare la Mobilissimo.ro. El primeşte nota 9 pentru designul sau ultraslim, nota 9.3 pentru hardware, cu un CPU, baterie şi ecran foarte bune, şi 9.5 din 10 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9.26 din 10, deci nu ar trebui să ezitaţi în a alege acest model, mai ales dacă preţul mai şi scade, el fiind deja destul de bun.

Prețuri actualizate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.