404 Not Found


nginx
What a wonderfull world – Samsung la targul de design de la Milano – TechMagazin

bb649b5e9b78ccc3d37b687d9b2104de_XL

In fiecare an producatorii de electroIT se prezinta la cel mai mare targ de design din lume, In Salone Milano, cu cele mai noi tehnologii, puse intr-o scenografie cat mai spectaculoasa. Samsung a prezentat un concept interactiv care a facut senzatie: What a wonderfull world.

Coada la standul Samsung, ceea ce nu se intalneste prea des intr-o astfel de manifestare. Vizitatorii primeau cate un telefon in schimbul unui act de identitate iar reprezentantii echipei Samsung explicau scurt si la obiect, caci tehnologia era spectaculoasa dar simplu de utilizat, cum interactionezi cu realitatea virtuala. Practic fiecare vizitator putea schimba ambientul standului si putea interactiona cu grafica, dupa bunul plac.

Standul era compus din proiectii si ecrane uriase, inconjurate de oglinzi care amplificau imaginea si modificau perspectiva. Telefonul se apropia de ecran in punctele rosii semnalizate. Odata “conectat” cu ecranul prin aceasta simpla atingere, utilizatorul putea modifica imaginile. Copaci si flori puteau creste in cateva secunde dintr-un simplu slide pe ecranul terminalului; frunzele sau florile cadeau din copaci prin simpla scuturare a telefonului, anotimpul se putea schimba, culorile si ambientul se puteau modifica, totul numai din telefon.

Pentru realizarea proiectului au lucrat arhitecti si designeri care au realizat partea grafica si conceptul creativ. Scopul prezentarii a fost ilustrarea acestor tehnologii si pozitionarea Samsung ca o companie inovatoare, care stie sa ofere experiente noi de realitate virtuala si care propune modalitati de a interactiona cu tehnologia in viata de zi cu zi, chiar si in ceea ce priveste design-ul spatiului ambiental.

De altfel la plecare aproape fiecare vizitator era rugat sa completeze un chestionar in care sa impartaseasca din impresiile si reactiile „la cald”. Standul Samsung a fost amplasat in zona Tortona, Fuori Salone, adica in cadrul targului dar in afara zonei comerciale, acolo unde in mod traditional expun companiile cele mai creative si cele care pun accent pe design si spectacol expozitional. Samsung a ales sa fie prezent si la Fiera Rho, o miscare inteligenta din partea companiei, spatiul in care vin reprezentantii retailerilor interesati sa achizitioneze produsele de home&deco. Anul acesta In Salone (Fiera Rho) a inclus si un proiect realizat de Jean Nouvel, unul dintre cei mai importanti arhitecti la nivel mondial, dedicat modului in care ar trebui sa arate un birou, un sediu de companiei si un spatiu de lucru in zilele noastre. Samsung a fost prezent in imediata vecinatate a spatiului dedicat acestui proiect si a prezentat un ecran ce putea fi controlat de la distanta, fara a fi atins, exclusiv gestual! Mai multe despre aceasta tehnologie in zilele urmatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.