un-like-pe-facebook-spune-mai-multe-despre-tine-decat-ai-putea-crede-198040

Un studiu publicat de Universitatea Cambridge arată că “Like”-urile oamenilor de pe Facebook conţin mai multe informaţii decât se lasă să se înţeleagă. Click cu click, utilizatorii Facebook îşi construiesc un profil public foarte detaliat, din care se pot trage multe concluzii de cei care le caută, relatează Washington Post.

Conform studiului, cercetătorii au reuşit să creioneze tipul personalităţi unei persoane, sexul, simpatiile politice sau orientarea sexuală bazându-se pe studiul paginilor sau articolelor pentru care aproximativ 58.000 de utilizatori au apăsat “Like”.

Astfel, cu ajutorul unor informaţii publice, s-au putut determina elemente private din viaţa multor utilizatori ai reţelei de socializare. Cercetătorii au putut, inclusiv, să determine, cu o acurateţe de peste 65% dacă o persoană a folosit droguri.

Studiul arată că “Like”-urile pot indica şi dacă un copi a fost singur la părinţi, dacă aceştia s-au despărţit când era mic, sau când era mai în vârstă sau dacă sunt încă împreună.

În concluzie, cercetătorii susţin că astfel de informaţii sunt benefice pentru îmbunătăţirea recomandărilor de marketing, sau în cercetarea psihologică. Studiul, însă, încearcă să conştientizeze publicul cu privire la informaţiile pe care le împărtăşesc pe reţelele de socializare şi cât de uşor pot fi acestea obţinute de oameni cu intenţii mai puţin onorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.