shutterstock_144207847_95117800

Site-uri precum Google, Facebook, Youtube și Yahoo sunt accesate de zeci de milioane de ori în fiecare zi, în întreaga lume.

Vă prezentăm care este clasamentul celor mai puternice site-uri web din lume, cele care adună cei mai mulți vizitatori. Topul este publicat și actualizat de Alexa.com, un serviciu de analiză a performanțelor site-urilor și de optimizare a acestora.

1. Google.com este de departe cel mai răspândit motor de căutare din lume. Acesta se menține în topul preferințelor utilizatorilor, chiar dacă țări mari precum China sau Rusia preferă propriile motoare de căutare, în limbile lor naționale. Google.com oferă posibiliatea utilizatorilor de a căuta informații, documente, imagini și fișiere video, având inclus chiar și un serviciu de traducere.

2 Facebook.com se menține în continuare în topul preferințelor internauților drept cea mai utilizată rețea de socializare. Cu toate acestea, Facebook a căzut de pe locul 1 în topul celor mai vizitate site-uri pe locul 2, din cauza faptului că multe persoane, în special din Statele Unite, decid să-și închidă conturile. Facebook, înființată în 2004 de Mark Zuckerberg, a ajuns să aibă aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori în întreaga lume.

3. YouTube.com este cel mai utilizat site de fișiere video. Utilizatorii îl folosesc atât pentru a viziona clipuri video, filme, muzică, tutoriale din diferite domenii etc., cât și pentru a încărca fișierele video realizate de ei cu scopul de a se promova sau de a transmite anumite informații. Potrivit datelor proprii, YouTube are peste un miliard de vizitatori unici pe lună. De asemenea, utilizatorii încarcă aproximativ 100 ore de fișiere video pe minut.

4. Yahoo.com este cel mai mare site de servicii integrate gratuite pe internet, cuprinzând motor de căutare, conținut personalizat, e-mail gratuit, cluburi tematice și camere de chat.

5. Baidu.com, cel mai mare motor de căutare în limba chineză, este un site simplu și ușor de utilizat. Pe lângă căutarea de informații sub formă de text, Baidu oferă și conținut multimedia, incluzând aici MP3, muzică și filme. Baidu deține peste trei sferturi din piața chineză de căutări pe internet.

6. Wikipedia.org, enciclopedia online creată și actualizată de utilizatori, a ajuns să conțină peste 4,5 milioane de pagini de conținut propriu. Wikipedia are circa 21,3 milioane de utilizatori înregistrați pe site și a devenit o sursă de informații de referință în multe domenii de activitate.

7. QQ.com, cel mai cel mai mare și cel mai utilizat portal de servicii de internet, deținut de compania Tencent Inc. Platformele de internet ale Tencent, QQ, QQ.com, QQ Games și PaiPai.com, reunesc în prezent cea mai mare comunitate pe internet din China. Serviciile de comunicații și de schimb de informații includ și QQ Instant Messenger, QQ Mail și motorul de căutare SOSO.

8. Twitter.com, platforma de microblogging înființată în anul 2006, a ajuns să numere în prezent aproximativ 646 milioane de utilizatori activi. Estimările arată că Twitter are 190 milioane de vizitatori unici pe lună. În fiecar zi, circa 135.000 de persoane își fac cont pe Twitter. Totodată, utilizatorii acestei rețele de socializare publică nu mai puțin de 58 de milioane de mesaje (tweets) în fiecare zi.

9. Taobao.com este un alt site chinezesc, cel mai popular site de vânzări de la consumator la consumator. Site-ul Taobao.com, creat de Alibaba Group în anul 2003, oferă posibilitatea micilor comercianți de a-și crea magazine online și de a-și dezvolta mici afaceri vânzând produse noi și second-hand. Potrivit unor cifre de anul trecut, pe site sunt listate aproximativ 760 milioane de produse.

10. Amazon.com este cel mai popular magazin online din lume, încercând să-i ofere consumatorului final tot de ce are nevoie la cele mai mici prețuri. Înființat în 1994 de Jeff Bezos, Amazon a continuat să se dezvolte, marcând un nou avânt în timpul crizei financiare. Potrivit unor statistici, site-ul numără circa 500 milioane de vizitatori unici pe lună.

Vă prezentăm, pentru comparație, și lista celor mai vizitate site-uri din lume din luna mai a anului 2011.

Top 10 site-uri din anul 2011:

1. Google.com

2. Facebook.com

3. YouTube.com

4. Yahoo.com

5. Blogger.com

6. Baidu.com

7. Windows Live

8. Wikipedia.org

9. QQ.com

10. Twitter

Observăm mai multe schimbări importante. Windows Live, motorul de căutare al Microsoft, odinioară pe poziția a șaptea, a ieșit din top 10, coborând pe locul 11. A mai ieșit din top 10 și Blogger.com, situat, în 2011, pe poziția a cincea. În schimb, enciclopedia online Wikipedia a câștigat teren în preferințele internauților, plasându-se acum pe locul 6, de pe locul 8 acum trei ani. În același timp, Twitter a urcat de pe locul 10 pe 8, iar Amazon.com a intrat în top 10 în 2014, deși nu era prezent în 2011.

Remarcăm faptul că site-urile chinezești au urcat mult în acest clasament mondial. În primul rând, QQ.com a avansat de pe poziția a noua pe locul 7. În al doilea rând, printre primele zece clasate a intrat Taobao.com, care nu intra în acest top acum trei ani. În al treilea rând, Baidu.com a urcat de pe locul 6 pe 5. Primele patru cele mai puternice site-uri din lume au rămas neschimbate în ultimii trei ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.