404 Not Found


nginx
Microsoft LifeCam Studio: camera… de palat – TechMagazin

LifeCamStudio-1-340x500Era o vreme cand camerele web reprezentau o culme a tehnologiei la care multi dintre noi aspiram, cu atat mai mult daca rezolutia vreuneia atingea o valoare cat de cat decenta. Azi camerele web sunt integrate in constructia oricarui laptop si au devenit o banalitate si pentru posesorii de desktop-uri, iar aplicatii precum Skype sau cele de tip “messenger” le fac sa devina un periferic la fel de comun ca o tastatura sau un mouse.

Dar din masa amorfa de entry-level-uri rasare din cand in cand si cate un periferic de top, care stabileste noi standarde de calitate in clasa sa de produse. Cam asta ar fi si cazul lui Microsoft LifeCamStudio, o camera web capabila sa captureze imagini superbe high-def, ceea ce o face foarte greu de depasit la capitolul rezolutie si calitate a imaginii.

Si ca tot vorbim de rezolutie, din start trebuie spus ca eticheta “senzor 1080p HD” de pe cutie este corecta din punct de vedere hardware, insa softul camerei nu va inregistra la o rezolutie mai mare de 720p (1280×720 pixeli), decat daca esti dispus sa cumperi si un software special de la terti. Iar cu exceptia messenger-ului din suita Windows Live Essentials, care lucreaza la rezolutia 720p, in Skype si toate celelalte aplicatii de tip messenger vei avea tot rezolutia VGA.

Nu doar imaginile capturate de aceasta camera web arata bine, ci si camera in sine are un design atractiv, cu o tenta high-tech premium. Combinatia de negru cu argintiu si LED-ul albastru care indica functionarea se potrivesc foarte bine impreuna. Camera se poate roti la 360 de grade, gratie unei articulatii pe bila, iar suportul camerei se poate indoi pentru a se plia perfect pe forma monitorului pe care o asezi, iar daca ai un mini-tripod il poti folosi fara probleme, suportul fiind prevazut cu un adaptor pentru asta. Un alt element ergonomic este prezent pe cablul USB, sub forma unui element de plastic care poate tine strans cablul in exces.

Instalarea softului este cat se poate de simpla sub Windows 7, care recunoaste imediat camera si ii cauta automat softul pe web (sau poti folosi CD-ul din pachet daca nu esti conectat la web in momentul instalarii). Pe langa acesta, esti invitat sa instalezi si Windows Live Essentials, care este perfect compatibil cu aceasta camera web. In special messenger-ul, care – cum spuneam – poate lucra la rezolutia 720p, dar si Windows Movie Maker, spre exemplu, cu care poti prelucra filmuletele pe care le inregistrezi cu camera.

Cu Microsoft LifeCam, cum se numeste softul camerei, vei putea regla diversele setari ale camerei, poti activa o multime de efecte haioase si poti captura video sau instantanee. La rezolutie maxima, 1080p, poti captura doar instantanee foto, iar la rezolutiile HD filmele vor fi la 15 cadre pe secunda, in vreme ce la celelalte rezolutii framerate-ul maxim este de 30 de cadre pe secunda. Framerate-ul este influentat si de conditiile de iluminare. Camera se descurca de minune in conditii de iluminare mai slaba, senzorul folosind tehnologia ClearFrame pentru o filmare uniforma si detaliata, si compenseaza lipsa de lumina cu efectul scaderii framerate-ului.

Dar imaginile oferite de LifeCam Studio sunt de o calitate extrem de buna, de asteptat de altfel la rezolutii HD. Nu poti sa nu faci comparatia cu rezolutia VGA cu care erai obisnuit de la alte camere web si nu prea poti sa nu fii impresionat de capabilitatile video ale acestei camere. Insa nu vei putea beneficia pe deplin de ele decat folosind messenger-ul lui Microsoft, din suita Live. Culorile capturate sunt foarte vii si realiste, gratie tehnologiei TrueColor, si sistemul de Auto Focus este precis si destul rapid.

Microfonul camerei este amplasat pe partea superioara a carcasei, langa butonul cu care poti lansa apeluri video si este destul de sensibil. Insa nu dispune de un sistem de filtrare a zgomotelor de fond, care pot deveni deranjante daca sunt prea accentuate.

Microsoft LifeCam Studio este un produs premium si asta se reflecta si in pret, care este cam dublu fata de varietatea de gradina a camerelor web VGA, insa ofera o calitate extrem de buna a imaginii si daca ai nevoie in munca ta de un video chat la calitate HD, asta este scula care iti trebuie (lasati chicotelile acolo, in spate, da?).

Instalarea si operarea sunt cat se poate de facile, iar designul high-tech va conferi un plus de atractivitate laptopului sau desktop-ului cu care o vei folosi. Daca sunteti dispusi sa investiti atat intr-o camera web de calitate, acest model va ofera comunicatii cu imagine HD prin intermediul messenger-ului Windows Live. Daca folositi alte aplicatii, rezolutia va fi, pentru moment, clasica VGA, dar tot puteti obtine captura HD si eventual compatibilitate cu vitoare tehnologii de comunicatii HD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.