1545996_264581883700259_110110545_n

Discutiile despre caderea Facebook-ului au inceput de ceva vreme, cu mult inainte ca acesta sa atinga pragul de 1 miliard de utilizatori. Singurul lucru care sta intre giganta retea de socializare si aceasta prabusire este reprezentat de catre lipsa concurentei.

Iar aici intervin dezvoltatorii de la Kuende. Este vorba, mai exact, de trei romani cu “pofta de ceva nou”, care in ultimii doi ani de zile au dezvoltat un concept mult mai elegant al navigarii pe retelele sociale si se pregatesc de lansarea oficiala in urmatoarele 6 luni de zile.  Ce urmeaza sa aiba nou aceasta platforma ne spune chiar Pavel Antohe, unul dintre fondatori si absolvent al Facultatii de Comert din cadrul ASE :

“Kuende este o platforma sociala care pune accent pe utilizator, acesta simandu-se ca face parte din ceva important, mai personal, ca nu este doar unul din miliardul de useri. In al doilea rand, este mult mai customizabil, adaptabil in functie de personalitatea fiecaruia. Kuende mai este diferit si prin modul de utilizare si efectiv experienta care ti-o transmite atunci cand il utilizezi. Este o combinatie de module, prin care doar cu un cont (un singur email) poti sa iti gestionezi toate activitatile create. E trecerea eleganta de la Dacie la Ferrari”,

Pentru a-si da seama si mai exact ce anume isi doresc utilizatorii, a fost lansat un chestionar in care sunt puse intrebari generale legate de experienta de navigare si ce anume simte fiecare ca lipseste: in doar cateva zile, baietii au primit peste 3000 de raspunsuri, iar acestea continua sa vina.

Proiectul poate fi aproape gata, dar mai lipseste ceva, care din pacate amana lansarea: un investitor serios. Pentru ca totul sa devina functional, cei 3 fondatori au declarat ca au nevoie de o investite de aproximativ 50.000 de euro, bani care ei spera sa vina de la “…o persoana care transmite incredere, care inca nu a uitat sa viseze, alaturi de care sa impartasim aceasi viziune”.

Eu le tin pumnii baietilor, pentru ca mi se pare destul de interesant ce anume si-au propus ei sa faca. Am completat chestionarul, asa cum va recomand si voua sa faceti, iar acum astept lansarea oficiala. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.