logo_google_astro_1_33583800

Google se află în faza finală a dezvoltării unui ceas inteligent (smartwatch) și discută cu furnizorii din Asia pentru a începe producția de serie a gadgetului, posibil în câteva luni.

Noul dispozitiv, care va rula sistemul de operare Android, va fi integrat cu Google Now, programul de asistenta vocală al companiei, a afirmat o sursă. Googlea lucrat si la reducerea consumului de energie, astfel incat sa nu fie necesara incarcarea frecventa a bateriei, scrie Wall Street Journal.

Ceasul va comunica cu alte gadgeturi și va putea accesa informații, precum programul calatoriilor, din contul de email al utilizatorului. Dispozitivul ar putea fi pregatit pentru producția de serie în câteva luni, a adaugat sursa citată.

Pentru Google, lansarea unui ceas inteligent ar ajuta compania să păstreze utilizatorii la sistemul Android și să nu riste sa-i piarda in favoarea rivalilor Apple sau Microsoft. Mai multe companii, inclusiv Samsung, au lansat deja ceasuri inteligente, insa acestea nu au generat interes puternic, din cauza functiilor limitate si pretului ridicat. Apple lucreaza, de asemenea, la propriul ceas inteligent, afirma surse apropiate situatiei.

Odata cu imbunatatirea aplicatiilor, gadgeturile purtate de utilizator vor fi adoptate la scara tot mai larga si vor deveni o noua piata pe care se vor lupta marii jucatori, precum Google si Apple, afirma analistii. Vanzarile de astfel de gadgeturi sunt estimate sa atinga 485 milioane de unitati pana in 2018, potrivit firmei de cercetare ABI Research.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.