BLOG

Viteza cu care noile tehnologii ajung să schimbe felul în care facem lucrurile este uimitoare. Astăzi, aproape că nu ne mai putem imagina viața fără dispozitive conectate la internet, acces permanent la rețele noastre sociale și gadget-uri din ce în ce mai ușoare și mai inteligente, fie ele telefoane, tablete sau aparate foto.

De aceea, la fel ca în ultimii doi ani, am analizat fiecare produs lansat în ultimul an pe piața din România și am întocmit  un Top al Tehnologiilor, luând în calcul atât inovaţia tehnologică, cât și impactul pe care aceste produse l-au avut  pe piaţă. O trăsătură comună celor mai multe dintre produsele care au intrat anul acesta în top a fost atenția sporită către portabilitate și flexibilitate.

“Pe zi ce trece, tehnologia devine o parte tot mai importantă din viața noastră, iar ceea ce ne dorim la eMAG este să îi punem mereu în contact pe clienții noștri cu cele mai inovatoare tehnologii”, spune Lucia Ciucă, Director de Marketing eMAG. “În ultimul an, cele mai populare au fost gadget-urile care au pus pe primul loc flexibilitatea și nevoia tot mai mare de mobilitate a oamenilor, împachetând tehnologia de ultimă oră în designuri portabile și ușoare.”

Topul Tehnologiilor 2012

1.  Cele mai bune smartphone-uri din lume. Design ultra-subțire, ecrane mai mari, procesoare performante și sisteme de operare intuitive și rapide: din toate aceste motive iPhone 5 și Samsung Galaxy S3 au fost atracțiile principale ale ultimului an și totodată cele mai dorite gadget-uri ale anului.

2. Tabletă sau laptop? Pentru consumatorii de tehnologie, aceasta a fost întrebarea anului 2012. Laptopurile convertibile cu Windows 8 au fost unul din răspunsurile la această dilemă, dându-le posibilitatea consumatorilor să se bucure de performanțe de vârf atât în modul tabletă, cât și în modul Ultrabook™.

3.  iPad mini – și mai multă portabilitate pentru tableta de la care a început totul.  Cu un ecran strălucitor de 7.9 inchi, camera FaceTime HD și iSight, chip A5, conexiuni wireless ultrarapide și o durată de viață a bateriei de până la 10 ore, iPad mini arată și se comportă ca un iPad de ultimă generație,  într-un pachet mult mai compact, pentru cei care țin la libertatea lor de mișcare.

4.  TV-uri interactive Samsung.  Noua tehnologie introdusă de Samsung permite controlarea Smart TV-ul folosind mișcări și comenzi vocale simple. În plus, te bucuri de imagini cu mișcare rapidă și o claritate minunată datorită ratei de 800 Hz Clear Motion, iar multitudinea de aplicații îți oferă o nouă lume plină de divertisment.

 5.   Windows 8. Tablete tactile. Laptopuri ultraportabile. Desktopuri de mare viteză. E din ce în ce mai greu să alegi una singură. Tocmai de aceea, Windows 8 a apărut pentru a crea un pod între toate acestea și pentru a te ajuta să te conectezi, să partajezi şi să te inspiri pe orice tip de dispozitiv ai allege.

6. MacBook Retina 15”. MacBook Pro vine acum cu uimitorul ecran Retina, ce are cea mai mare rezoluție din lume, dar și cu arhitectură flash integrală, cele mai rapide procesoare mobile și un design incredibil de subțire și ușor.

7.  Tableta Samsung Galaxy Note. Desenezi, iei notițe, lucrezi mai ușor ca oricând. Cu tableta Galaxy Note și S Pen poți face lucruri pe care nu le credeai posibile cu o tabletă.

8. Sony Cyber-Shot DCS-RX100. Senzorul CMOS de 20.2 MP, filmarea Full HD, obiectivul luminos și aspectul clasic-retro recomandă Sony Cyber-Shot RX100 ca un compact profesional și ultra performant.

9. Procesoarele Intel Ivy Bridge reprezintă cea mai avansată tehnologie Intel din istorie. Noile procesoare Ivy Bridge au un chip de dimensiunea unui vârf de creion și sunt de 1.600 de ori mai puternice decât procesorul folosit pentru a trimite primul om pe lună

10.  Noul HP Envy x2 îți oferă puterea a două dispozitive într-unul singur: un laptop cu ecran touch HD strălucitor și o tabletă care poate fi detașată imediat când îți dorești flexibilitate și ultra portabilitate.

11.  Viteză și rezistență de top. Știai că un SSD este de pana la 10 ori mai rapid decât un HDD obișnuit și rezistă la orice fel de șocuri? Cu un SSD, aduci viteza întregului tău PC la un cu totul alt nivel.

 12.  Obiectiv Nikon 18-300mm VR. Un obiectiv multifuncțional, în format DX, cu un interval de zoom extrem de ridicat de 16.7x și o distanță focală foarte extinsă, de 18-300 mm, este perfect pentru călătorii sau pentru momentele în care dorești să ai cu tine un singur obiectiv.

 13.  Tableta Google Nexus 7. Cu tableta Google Nexus 7 ai parte de tehnologie de ultimă generație într-o formă ultra-compactă și de cea mai pură experiență Android.

14.  Gama printing Epson CISS. Te-ai gândit cum ar fi să tipărești fără să plătești pentru cerneală timp de un an de zile? Imprimantele cu sistem integrat de cerneală îți vor reduce uimitor costurile de listare, au un raport calitate/preț excelent și necesită reîncărcări mult mai rare și foarte facile.

15.  Galaxy Camera. Perfectă pentru cei care vor să fie mereu conectați la rețelele sociale și să impărtășească rapid și la o calitate impresionantă imagini și filme, Galaxy Camera este echipată cu un senzor CMOS, zoom optic 21x, Android 4.1 și touch screen.

16.  Plite cu inducție. Gătitul pe plită cu inducție este mai simplu, mai rapid și mai controlat. Curentul electric creează un câmp electromagnetic care generează căldură numai la contactul cu vasele speciale. Astfel, temperatura este uniformă și orice risc este îndepărtat.

17.  Tehnologia mirrorless. Cu aparatele foto mirrorless ai calitatea DSLR într-o formă compactă, care încape în orice buzunar. În plus, asemenea aparatelor foto DSLR, poți atașa o mulțime de obiective, pentru fotografii perfecte în orice condiții. Aparatele foto mirrorless au un meniu ușor de folosit, atât pentru începători, cât și pentru avansați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.