404 Not Found


nginx
Domeniul care nu știe ce înseamnă criza – TechMagazin

and_gps_3d_57668400

Vânzările de PC-uri, tablete şi smartphone-uri vor creşte în acest an cu 7,6%, la 2,5 miliarde unităţi, iar PC-ul va continua să piardă teren în faţa gadgeturilor mobile, în timp ce numărul dispozitivelor cu sistem de operare Android va avansa la 1,1 miliarde, estimează firma de cercetare Gartner.

Vânzările de smartphone-uri vor totaliza 1,9 miliarde de unităţi, în urcare cu 5% faţă de anul trecut, anticipează firma de cercetare, citată de portalul TechCrunch.

Totodată, PC-urile vor înregistra o scădere de 7%, la 278 milioane de unităţi, şi vor fi depăşite pentru prima dată de dispozitivele “ultramobile”, în creştere cu 54% în acest an, la 303 de milioane de unităţi. În ultima categorie sunt inlcuse 263 de milioane de tablete, dar şi 40 de milioane de alte gadgeturi, precum Samsung Galaxy Note.

În 2013, piaţa a înregistrat o creştere de 3,8%, de două ori mai lentă comparativ cu ritmul estimat pentru acest an.

Sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, îşi va continua ascensiunea, urmând să fie instalat pe 45% din produsele livrate în acest an, faţă de 38% anul trecut. Pentru anul viitor, Gartner estimează o creştere a cotei de piaţă a Android la 48%.

Aproximativ 360 de milioane dintre dispozitivele livrate în acest an vor utiliza sistemul de operare Windows al Microsoft, în creştere cu 10% faţă de anul trecut, în timp ce iOS şi Mac OS ale Apple vor fi instalate pe 344 milioane de produse, în urcare cu 29%.

Apple ar putea ajunge din urmă în câţiva ani Microsoft, a declarat directorul de cercetare al Gartner, Ranjit Atwal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.