ceasuri

La scurt timp dupa ce ceasurile mecanice au devenit populare, fabricantii de ceasuri de mana au creat ceasurile automatice. Felul in care aceste ceasuri functioneaza se aseamana destul de mult cu cele mecanice, doar ca nu trebuie trase zilnic. Ceasurile automatice nu sunt acelasi lucru cu cele digitale.

Aceste ceasuri automatice au un mecanism mult mai complex in spate, si deaceea ele sunt mult mai delicate. Din acest motiv acestea trebuie ingrijite pentru o functionare buna. Indiferent ca sunt ceasuri barbatesti sau de dama, principiile se aplica la toate.

Ceasurile automatice nu trebuie trase manual. In schimb, mecanismul din interiorul ceasului foloseste energia de la miscarile bratului tau pentru a se trage automat. Deaceea in primul rand cel mai bun lucru care poti sa il faci pentru ca un ceas automatic sa functioneze este sa il porti.

Majoritatea din ele au o rezerva de aproximativ 24 pana la 72 de ore. Iar unele ceasuri de inalta clasa pot sa tina pana la 200 de ore. Asta inseamna ca poti sa nu il porti mai multe zile si el sa functioneze in continuare. Expertii recomanda purtarea ceasului automatic cel putin cateva ore pe saptamana ca acesta sa fie bine lubrificat.

Cum sa cureti un ceas automatic care a luat apa Majoritatea modelelor de ceasuri sunt rezistente la apa. Totusi se mai intampla ca si acestea sa ia apa din cauza deteriorarii garnituri de cauciuc care previne ca apa sa intre in mecanism. Este foarte simplu de curatat un ceas care a luat apa. Pentru inceput, deshide capacul din spate, si absoarbe apa cu o carpa foarte curata si fina. Apoi foloseste usor un feon pentru a evapora umezeala ramasa in interiorul mecanismului.

Intretinerea regulata a unui ceas automatic este simpla. La fel cum mergi la mecanic sa schimbi uleiul la masina, poti merge la un magazin care repara ceasuri pentru a-l lubrifia. Acest lucru ar trebui sa il faci cel putin o data la 2 ani.

Deasemenea acestia vor curata ceasul in interior si se vor asigura ca niciuna din piese nu este stricata. Acestia pot deasemenea sa schimbe garnitura de cauciuc pentru modelele rezistente la apa.

Ceasurile automatice functioneaza pe baza de magnet, asa ca este important cand le dati jos de pe mana sa nu le pune-ti in apropierea unei alte forte magnetice cum ar boxele sau alte electronice, pentru ca s-ar putea ca mecanismul interior sa aiba de suferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.