404 Not Found


nginx
Consiliul Concurentei din Bulgaria a amendat eMAG cu circa 400.000 de euro – TechMagazin

p_176120_760x420-00-65

Consiliul Concurentei din Bulgaria (CPC) a sanctionat dur compania Dante International, proprietarul retailerului online eMAG, cu o amenda totala de 758.380 leva (387.750 euro) pentru incalcarea practicilor concurentiale in timpul a doua campanii promotionale, relateaza Mediafax, care citeaza Sofia Globe.

Potrivit autoritatii de reglementare bulgare, campania de desfasurata de eMAG a incalcat practicile comerciale loiale in raport cu preturile stabilite pentru produsele din oferta si cu reducerile aplicate. De asemenea, CPC a catalogat drept inselatoare reclamele folosite de eMAG in timpul campaniei prin care retailerul promitea cele mai multe si mai mari reduceri de pret de anul acesta.

eMAG: Amenda echivalenta cu 4% din vanzari in 2013

Proprietarul eMAG a primit o amenda de 551.550 leva, echivalentul a 4% din veniturile din vanzari inregistrate in 2013, pentru nerespectarea practicilor comerciale loiale in timpul campaniei de Black Friday. De asemenea, compania a fost sanctionata cu inca 206.380 leva (1,5% din vanzarile de anul trecut) pentru campania “Tassimo 1+1 gratis”, prin care eMAG oferea consumatorilor care cumparau un expresor automat de cafea Tassimo un al doilea aparat gratuit. Potrivit CPC, valoarea cadoului oferit a depasit pragul maxim permis de legislatia bulgara, promotia putand sa “distorsioneze mediul competitional”.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca. Retailerul, cu magazine online si in Bulgaria si Ungaria, este detinut de Dante International, al carei actionar majoritar este grupul sud-african Naspers. Un pachet minoritar de actiuni este detinut de omul de afaceri Iulian Stanciu.

Vanzarile eMAG in Romania din timpul Black Friday (23 noiembrie) s-au situat la 165 milioane de lei, cu 10% peste estimari.

eMAG: Decizia autoritatilor din Bulgaria este abuziva si injusta

“Decizia autoritatilor bulgare de control este abuziva si injusta. Vom contesta si conform opiniei avocatilor vom avea castig de cauza fara discutie, nu vom plati nimic. Nu este o coincidenta faptul ca aceasta comunicare a fost facuta in aceasta dimineata, pe data de 28 noiembrie, data la care noi derulam in Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care deruleaza acest eveniment in online”, a spus Iulian Stanciu, directorul general al eMAG.

Oficialii eMag spun ca amenzile sunt determinate de o interpretare abuziva. “Noi interpretam acest fapt ca raspuns la ofertele si preturile bune pentru cumparatorii din Bulgaria si care a pus mare presiune pe competitorii locali. Spre exemplificare a interpretarii abuzive, in campania in care am luat o amenda de 105.000 euro am vandut 6 espressoare cu o valoare toatala de 1.000 de euro”, a adaugat Iulian Stanciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.