cine-cumpara-online-poate-folosi-bitcoin-lumea-virtuala-intra-intr-o-noua-dimensiune-287260

Microsoft a decis să permită celor care folosesc moneda virtuală bitcoin să achiziționeze aplicații și jocuri pentru Windows Phone, Xbox sau sistemul de operare Windows, transmite revista ‘Forbes’. Microsoft a încheiat un parteneriat cu BitPay, procesatorul de plăți pentru bitcoin.

Bitcoin, lansată în ianuarie 2009, reprezintă un nou tip de monedă electronică digitală, în baza unui algoritm special. Moneda virtuală nu este susținută de nicio bancă centrală sau Guvern și nici de active fizice, valoarea sa depinde de încrederea oamenilor în această monedă. Bitcoin poate fi schimbată online cu devize oficiale (euro, dolar, yen sau altele) sau utilizată pentru cumpărături.

Unul dintre motivele pentru care Microsoft a luat această decizie este că procesarea plăților internaționale va deveni mai convenabilă, a afirmat președintele BitPay, Tony Gallippi. Acesta a adăugat: ‘Ei sunt o companie globală, oamenii utilizează produsele lor și sistemul de operare în multe părți ale lumii unde nu există plata cu cardul. Este dificil pentru mulți consumatori să transfere bani în conturile Microsoft pentru a face achiziții’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.