cel-mai-mare-atac-cibernetic-din-istorie-a-scazut-viteza-internetului-la-nivel-global-200482

Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, din cauza a ceea ce experţii cataloghează drept “cel mai mare atac cibernetic din istorie”. Atacul a fost comis prin intermediul unor hackeri est-europeni, relatează BBC News online.

Conform experţilor, un conflict între un grup care luptă împotriva mesajelor de tip spam şi o companie de găzduire web a condus la atacuri cibernetice care au afectat infrastructura principală a Internetului.

Atacurile au afectat servicii de web precum Netflix. Specialiştii avertizează că riscă să fie blocate inclusiv serviciile bancare şi cele de email.

Oficiali din cinci state investighează atacurile cibernetice.

Grupul Spamhaus, cu sedii la Genova şi Londra, este specializat în furnizarea de filtre care să blocheze mesajele de tip spam. Pentru a face acest lucru, firma a realizat o bază electronică a serverelor utilizate pentru trimiterea de spam. De curând, Spamhaus a blocat servere administrate de Cyberbunker, o companie olandeză de găzduire web.

Sven Olaf Kamphuis, purtătorul de cuvânt al Cyberbunker, acuză Spamhaus de abuz de poziţie, argumentând că această companie nu ar trebui lăsată să ia decizii privind funcţionarea Internetului.

De cealaltă parte, Spamhaus susţine că Cyberbunker, în cooperare cu “grupuri infracţionale” din estul Europei şi Rusia, se află la originea celui mai mare atac cibernetic din istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.