404 Not Found


nginx
Cand Black Friday intalneste Ziua Indragostitilor in China, vanzarile depasesc miliarde de euro – TechMagazin

61415561

Pe 11 noiembrie, in China se sarbatoreste ziua celor singuri, echivalentul asiatic al Sfantului Valentin. Scrisa in forma numerica, 11.11, data semnifica 4 persoane singure. Conform traditiei, persoanele singure obisnuiesc astazi sa isi ofere cadouri.

Pe 11 noiembrie, in China se sarbatoreste ziua celor singuri, echivalentul asiatic al Sfantului Valentin. Scrisa in forma numerica, 11.11, data semnifica 4 persoane singure. The Next Web scrie ca, potrivit traditiei, persoanele singure obisnuiesc astazi sa isi ofere cadouri.

Foarte legati de traditii, chinezii au dus acest obicei la un alt nivel. Site-urile care participa la promotie au oferit reduceri la produse variind de la computere la carucioare pentru copii si de la storcatoare de fructe la autoturisme de lux.

An dupa an, retailerii online din Republica Populara inregistreaza noi recorduri de vanzari.Gigantul Alibaba a inregistrat in 2012 vanzari de 3,1 miliarde de dolari, in crestere fata de vanzarile de 1,98 miliarde din anul anterior, insa in 2013 si-a spulberat propriul record: pana la ora pranzului vanzarile au depasit cifra totala de anul trecut.

Conform CNN, in primul minut, cumparatorii chinezi au facut plati de 164 de milioane de dolari, iar dupa o ora nota de plata ajunsese la 1 miliard de dolari. Jumatate din produsele cumparate erau din segmentul de fashion.

Cea mai cautat brand a fost producatorul chinez de telefoane Xiaomi, fiind primul care a atras vanzari de 500 de milioane de yuani, aproximativ 82 de milioane de dolari.

Cresterea exponentiala a vanzarilor reflecta dezvoltarea rapida a comertului electronic in China, o piata estimata de firma de consultanta McKinsey sa atinga 650 de miliarde de dolari, in 2020.

Cresterea interesului pentru comertul electronic i-a luat prin surprindere in anii trecuti pe retaileri, o parte din comenzi ajungand sa fie onorate cu intarzieri de mai multe zile. Pentru a face fata avalansei de clienti, anul acesta Alibaba a renovat peste 150 de centre de distributie si a pregatit 20.000 de servere pentru a face fata varfului de trafic. Investitia nu a fost fara rost, in primul minut al zilei, 10 milioane de clienti au vizitat doar site-ul Tmall.com, detinute de Alibaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.