404 Not Found


nginx
Blaupunkt BT Drive Free 311: cu mainile curate – TechMagazin

Blaupunkt-BT-Drive-Free-311-1-500x320

Nu cred ca e vreun sofer care sa nu foloseasca telefonul mobil ori de cate ori ii suna, de cele mai multe ori altfel decat prevede legislatia in domeniu, care interzice folosirea telefonului mobil in trafic. Singura varianta admisa de lege este folosirea sistemelor hands free, dar de multe ori asta suna promitator doar pe hartie.

In practica de zi cu zi, cineva care nu are prea multa experienta cu tehnologia se poate trezi ca pairingul dintre telefon si sistemul hands free a luat-o razna, spre exemplu, si chiar daca pentru un geek resetarea conexiunii este o joaca de copil, pentru multi oameni nu este. In plus, trebuie sa ai grija sa incarci inca din seara precedenta acumulatorii castilor si daca nu le-ai pornit inainte de a te urca la volan si iti suna telefonul in trafic risti sa pierzi apelul pana pornesti masinaria…

Ma rog, sunt o multime de situatii imaginabile care ii fac pe multi sa “uite” de folosirea unui sistem hands free (daca macar au asa ceva) si chiar daca multe dintre ele sunt de inteles, omeneste vorbind, nu inseamna ca rezultatul, si anume folosirea mobilului in timp ce conduci, este mai putin ilegala.

Daca nu suporti casti in urechi sau nu vrei toata bataia de cap asociata cu ele, poti folosi un sistem foarte simplu si foate usor de folosit, si anume BT Drive Free 311 de la Blaupunkt, care este, practic, un hands free cu difuzor normal, in locul obisnuitului intra-auricular (scuzati-mi franceza).

Aparatul este ideal daca esti singur in masina sau daca nu conteaza (sau nu deranjeaza) ca ceilalti ocupanti ai vehiculului iti aud conversatia (sunt si de-astia). Daca vrei conversatii private, tot un sistem cu casti intra-auriculare este mai bun, chiar daca BT Drive Free 311 are si un mod privat, in care functioneaza exact ca un telefon mobil, volumul reducandu-se corespunzator, prin apasarea butonului “mode” timp de doua secunde. Dar folosirea in modul asta este legala doar daca masina stationeaza si nu vad de ce ai folosi altceva decat chiar telefonul mobil. Oricum modul exista, daca vrei sa-l folosesti.

Aparatul ofera o calitate buna a sunetului si conversatiile se aud clar chiar daca in habitaclu patrund si zgomote de afara, gratie tehnologiilor DSP (Digital Sound Processing) avansate pe care le include. Microfonul dispozitivului este destul de sensibil, dar trebuie sa pronunti raspicat, pentru ca interlocutorul tau sa te auda normal. Daca nu soptesti sau nu mormai la telefon, ci vorbesti clar si raspicat nu sunt probleme. Daca insa, din varii motive, vrei sa soptesti sau sa mormai la telefon, va trebui sa te apropii considerabil de microfon.

BT Drive Free 311 este echipat cu un ecran LCD monocrom de culoara albastra, care afiseaza, pe langa nivelul bateriei, starea conexiunii Bluetooth (V2.1 + EDR, apropos) si volumul, numerele de telefon si identitatea apelantului, daca in prealabil ai importat agenda telefonului mobil. Dispozitivul suporta text-to-speech in cinci limbi (engleza, franceza, italiana, germana, spaniola) si in engleza, modul in care l-am folosit eu, are o voce blonda care, cum spune romanu’, cam are prune in gura, dar dupa o vreme te obisnuiesti cu felul in care pronunta, insa la inceput este oarecum amuzant.

Designul dispozitivului nu iese cu nimic in evidenta, insa este minimalist si mai degraba utilitar. Cu ajutorul unui clips care se ataseaza foarte simplu se poate agata dispozitivul de parasolar sau se poate aseza pe un birou, pentru ca acest hand free poate fi folosit si in masina dar si la birou sau acasa si, in general, oriunde nu deranjezi sau nu esti deranjat, ori de cate ori nu ai chef sa tii la ureche un telefon sau stii ca te asteapta o conversatie indelungata, sau o teleconferinta prin mobil, sau orice altceva de genul asta. Dimensiunile si greutatea sunt comparabile cu ale unui telefon mobil, asa ca este un dispozitiv extrem de… mobil, pe care il poti purta foarte usor dupa tine oriunde.

Autonomia bateriei Li-Ion de 3,7 v (pe care oricine a avut vreodata un Nokia o va recunoaste imediat) este de pana la 10 ore de convorbire sau 480 de ore standby, si se incarca in cam 2-3 ore. Acestea sunt valorile anuntate de producator si, cel putin in cazul standby-ului, se confirma. Nu am vorbit 10 ore, dar de incarcat bateria am incarcat-o doar o singura data in mai bine de doua saptamani.

BT Drive Free 311 este o solutie destul de versatila si te poate scapa de o eventuala amenda si punctele de penalizare, iar faptul ca este lesne transportabil il poate face un companion util intr-o multime de situatii, nu doar la volan. Daca sofati mai mult de unul singur este mai comod la volan decat un telefon mobil, asa ca vi-l recomand si daca nu ma credeti pe mine, cu siguranta vi l-ar recomanda si… Politia Rutiera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.