aveti-mare-atentie-ce-mailuri-primiti-un-virus-periculos-v-ar-putea-distruge-calculatorul-e-venit-din-partea-politiei-romane-194533

Mare atenţie la căsuţa de e-mail! Un nou virus circulă pe internet, de data aceasta sub sigla poliţiei Române. Utilizatorii sunt atenţionaţi că au primit o amentă şi sunt rugaţi să cumpere o cartelă în valoare de 300 de lei pentru a putea să utilizeze calculatorul în continuare.

Virusul blochează calculatorul şi îl anunţă pe utilizator că trebuie să plătească 300 de lei pentru că a folosit materiale fără licenţă. Pe calculator apare o pagină pe care este afişată sigla poliţiei române, precum articolul de lege încâlcat.

“În ultima perioadă la IPJ Neamţ 15 cetateni s-au adresat cu sesizari prin care sesizau faptul ca au primit mesaje din partea Poliţiei Române simultan cu blocare calculatorului şi condiţionat de deblocarea acestuia prin introducerea unui cod de la o cartela pay-safe card în valoare de 300 de lei, informăm că aceasta nu este o actiune a Poliţiei Române şi aceste mesaje nu aparţin niciunei autorităţi din România. Este de fapt vorba despre un virus”, au spus reprezentanţi ai poliţiei

Cei care vor să se ferească de astfel de probleme trebuie să instaleze un antivirus capabil să elimine fişierele infectate cu virusul troian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.