black friday 2013

Romanii au adoptat destul de recent ziua reducerilor, pe care au preluat-o de la americani, dar cu toate acestea rezultatele nu s-au lasat prea mult asteptate. Vanzarile au crescut spectaculos la cea de a doua editie fata de prima, iar in 2013 sunt asteptate noi recorduri.

Daca in 2011 destul de putini romani auzisera despre Black Friday, iar pentru retaileri a fost mai mult un experiment pentru a testa piata, in anul urmator, atat cumparatorii, cat si vanzatorii s-au pregatit mai bine, iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor. Inainte de startul editiei din 2012, a fost efectuat un sondaj pentru a se vedea cat de cunoscuta este Black Friday printre romani.

Conform unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown, in 2012, de doua ori mai multi romani decat la editia precedenta erau cu ochii pe reduceri, adica erau potentiali cumparatori. Peste 4 milioane de romani auzisera despre Black Friday 2012 inainte de a se da startul la cumparaturi, iar ceva mai mult de jumatate dintre acestia erau dornici sa faca achizitii.

Pentru 2013, pe masura ce campaniile publicitare se vor intensifica, numarul celor care vor afla despre Black Friday se preconizeaza ca va fi mai mare, ceea ce nu poate decat sa-i bucure pe retalieri, care vor avea mai multi clienti. Daca si reducerile vor fi pe masura asteptarilor, iar comerciantii nu se vor preta la “smecherii” de marketing, vom asista cel mai probabil la noi recorduri de vanzari.

Cel mai mult ar putea avea de castigat magazinele online, care ii scutesc pe cumparatori de statul la cozi si de inghesuiala si le ofera o experienta mai placuta la achizitionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.