amazon-si-a-lansat-moneda-proprie_size1

“Amazon Coins” vor fi folositi pentru aplicatii si jocuri descarcabile pe Kindle Fire, tableta firmei americane. Prin aceasta miscare Amazon doreste fidelizarea comparatorilor de dispozitive Kindle.

Utilizatorii de Kindle din Statele Unite au posbilitatea de a cumpara jocuri si aplicatii Amazon folosindu-se de moneda speciala a firmei. O unitate “Amazon Coin” valoreaza un cent, utilizatorii de Kindle Fire au primit din partea firmei 500 de “coins” (5 dolari) cu ocazia lansarii.

Amazon planuieste extinderea folosirii monedei proprii si pentru achizitionarea de carti, DVD-uri, CD-uri si produse electronice de pe site-urile sale din intreaga lume. Moneda se poate cumpara in cantitati prestabilite (1.000, 2.500, 5.000, 10.000), cu cat e mai mare cu atat mai bun e discountul (de exemplu, 10.000 de “coins” costa 90 de dolari).

Introducerea monedei proprii nu este o inovatie Amazon, utilizatorii Microsoft Xbox si Windows Live pot folosi Microsoft Points pentru a achizitiona jocuri sau upgrade-uri pentru jocurile cumparate deja. De asemenea, produsele din Wii Shop Channel pot fi cumparate cu Nintendo Points, moneda celor de la Nintendo.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.