3331

Posibil sa i se intample oricui sa stearga din gresala pozele sau filmele de pe telefonul mobil personal apoi sa stai sa te intrebi ce poti face si daca mai poti recupera ceva. Este posibil sa nu mai poti recupera nimic dar foarte bine exista sansa sa poti recupera.

Personal, de cate ori am inceracat sa recuperez poze sau filme sterse din greseala de pe un dispozitiv Android am reusit sa recuperez peste 50% dintre ele. Conteaza foarte mult daca materialele sunt in memoria interna sau pe cardul SD extern si mai conteaza si modul in care le-ai sters (format sau un simplu delete)

Mai mult ca sigur ca nu vei recupera nimic daca ai revenit la setarile din fabrica prin metoda standard sau prin metoda wipe data/factory reset din CWM/recovery deoarece practic ai formatat memoria interna a telefonului sau a tabletei si nu prea mai ai ce face. Exista servicii profesionale ce se ocupa de acest aspect insa preturile sunt exagerate si pot ajunge la mii de euro…

Daca ai sters o poza de pe un card extern MicroSD exista sanse mari sa le recuperezi aproape in intregime.

Si le poti recupera instaland pe telefon sau pe tableta Android programe speciale ce pot recupera fisierele sterse sau poti scoate cardul de memorie din telefon, sa-l introduci intr-un cititor de carduri si sa folosesti un program special pentru Windows.

In cele ce urmeaza, am sa va arat cateva programe ce pot recupera fisierele sterse atat pe Android cat si pe Windows.

Wondershare Dr. Fone for Android – suporta peste 2000 de modele si este special conceputa pentru Android insa se instaleaza pe Windows. Tutorial si link de download aici.

Undeleter for Root Users (necesita root)- descarca gratuit

DiskDigger undelete (necesita root)- descarca gratuit

Any Data Recovery (Windows) – link

Android Data Recovery Pro – Speciala pentru Android, se instaleaza pe Windows site oficial plus link de descarcare aici.

O alta aplicatie utila ce previne stergerea accidentala a diverselor fisiere este Dumpster – Recycle Bin. Practic, functioneaza ca si cunoscutul recycle bin (cos de gunoi) de pe Windows in sensul ca ai posibilitatea de a recuperae fisierele sterse si aruncate in cos dar inainte de a efectua empty recycle bin.Daca ai golit cosul, trebuie sa incerci cu programele de mai sus. Descarca gratuit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.