aproape-de-al-cincilea-an-in-pierdere-sony-spera-ca-playstation-4-va-redresa-compania-194252

Sony pregăteşte PlayStation 4 de mai bine de şase ani şi are nevoie, mai mult ca oricând, ca această nouă generaţie a consolei de jocuri să fie un succes pentru a salva compania de la un nou an de pierderi, relatează CNN.

Sony PlayStation 2 este cea ma bine vândută consolă de jocuri din istorie, cu peste 150 de milioane de unităţi livrate, însă PlayStation 3 a pierdut mult teren în faţa concurenţilor Nintendo Wii şi Microsoft Xbox, şi s-a vândut în doar 77 de milioane de exemplare.

Pentru a readuce PlayStation la gloria de altă dată, noul PS4 va veni cu o serie de îmbunătăţiri faţă de generaţiile anterioare. Printre cele mai interesante se numără capacitatea de a rula jocuri on-line sau serviciile TV care ar putea rivaliza cu cele ale companiilor de cablu.

Sony speră că noul PS4 va însemna relansarea companiei către profit. În ultimul trimestru, compania a înregistrat pierderi de 123 de milioane de dolari, iar vânzările din domeniul jocurilor video au scăzut cu 15,1%, în timp ce departamentul TV a înregistrat o scădere de 23,3%.

Dacă Sony nu va reuşi să întoarcă roata în ceea ce priveşte pierderile, compania japoneză va ajunge la cinci ani consecutivi la sfârşitul cărora iese în pierdere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.