1

In ultimii ani datorita evolutiei intr-un ritm accelerat a tehnologiei din domeniul foto-video, din ce in ce mai multi producatori de accesorii au inceput sa-si faca aparitia pe piata cu diverse produse care sa vina in ajutorul utilizatorilor prin eficientizarea si imbunatatirea folosirii echipamentelor. In cazul de fata vorbim despre un sistem de stabilizare pentru camere video si aparate DSLR pentru obtinerea unor filmari cat mai fluente si cat mai stabile si anume Wondlan Magic Steadycam

Click aici pentru pret si mai multe detalii!

Wondlan Magic este un sistem de stabilizare foarte usor in comparatie cu celelalte sisteme de acest gen de pe piata cantarind doar 1.2kg fiind construit din fibra de carbon. Acesta poate sa stabilizeze cu success orice echipament video care se incadreaza intre 1-5kg.

Axul din carbon se poate lungi de la 60cm pana la 120cm iar placuta de sus se poate ajusta atat lateral cat si din fata in spate cu ajutorul a 2 suruburi de reglaj. De asemenea si manerul se poate “plimba” cu ajutorul unui singur surub pe toata lungimea axului. Astfel se poate obtine o echilibrare eficienta si rapida a sistemului.

Tot in partea superioara sistemul este prevazut cu o placuta quick release gradata care se monteaza pe echipamentul de filmat si care se introduce in cateva secunde pe sistemul Wondlan Magic. In partea de jos sistemul are dispuse de fiecare parte a axului contragreutati pentru echilibrarea greutatii echipamentului video montat pe sistem.

Cu ajutorul partenerilor de incredere de la F64 Studio, am putut sa folosesc sistemul Wondlan Magic la un eveniment privat la care am participat si unde m-am folosit cu success de acesta. Inainte insa am iesit sa filmez cateva cadre in parc noaptea imediat dupa ce am ridicat sistemul de la magazinul F64 ca sa ma acomodez cu el si sa-l echilibrez corespunzator.

Echilibratul a fost destul de rapid si dupa cateva ajustari am reusit sa echilibrez camera in conditii optime.Mi s-a parut ingenious sistemul de strangere al placutei pe sled prin faptul ca surubul albastru se poate trage in exterior si folosi ca o cheie nemaifiind astfel nevoie sa rotesc la 360 grade,lucru care ar fi fost si imposibil datorita faptului ca deasupra nu se putea efectua miscarea pentru ca nu era spatiu din cauza camerei.

Cu tot cu baterie, microfon si obiectiv greutatea totala a sistemului ajungea la aproximativ 3kg iar manevrabilitatea mi s-a parut mai comoda si mai usoara decat a vechiului meu model de steadycam care era considerabil mai greu.

Am inregistrat cateva cadre si cu sistemul intors invers la 180 grade, practic “cadre rasturnate” pentru a putea filma de la nivelul solului, cadre in mers, in alergare si cadre in timp ce coboram pe scari.

Sistemul Wondlan Magic s-a comportat bine si pe langa faptul ca nu m-a solicitat atat de mult precum eram obisnuit este si destul de redus ca dimensiuni si usor de manevrat chiar si in spatii mai inguste.

– See more at: http://www.f64.ro/blog/2013/09/04/wondlan-magic-steadycam/#sthash.MTiBnns7.dpuf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.