Nikon nu se zgârceşte când e vorba de lansări de produse noi:  DSLR-ul Nikon D750, obiectivul NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G, compactul Nikon COOLPIX S6900 şi bliţul Speedlight SB-500 sunt introduse publicului. Nikon D750 este primul aparat DSLR FX cu ecran rabatabil și Wi-Fi încorporat din gama producătorului japonez.

Cu o rezoluție de 24,3 megapixeli oferită de o soluție CMOS reproiectată şi dotat cu sistemul de procesare EXPEED 4, aparatul redă clar și cu o tonalitate bogată atât imaginile statice, cât și cele video. Intervalul ISO de 100–12800 se poate extinde până la 50–51200 (echivalent), iar sistemul AF Multi-CAM 3500FX, cu 51 de puncte şi noul mod Zona AF grup, are o sensibilitate de până la -3 EV, fiind astfel capabil să focalizeze automat în cele mai dificile condiții. La aceste specificații se adaugă și viteza de fotografiere în rafală de până la 6,5 fps în formatele FX si DX pentru a nu rata niciun cadru de acțiune.

Înregistrarea filmelor full-HD de pana la 1080/60p este ajutată de către monitorul rabatabil de 3,2 inch (8 cm) cu rezoluție de 1.229.000 puncte care se rotește până la 90º în sus sau până la 75º în jos, o premieră pentru gama de aparate full-frame Nikon. Ieșirea HDMI necomprimată este completată de către modul “Zebra”, care indică pe monitor zonele luminoase fără detalii. În plus, asemenea lui Nikon D810, diafragma poate fi controlată în timpul înregistrării video, iar sistemul Picture Control 2.0 oferă flexibilitate la procesarea și optimizarea imaginilor statice și filmelor.

O alta premieră pentru un aparat FX este funcționalitatea Wi-Fi încorporată care simplifică partajarea fotografiilor către dispozitivele inteligente. Toate componentele sunt protejate de un corp monobloc ușor, ce beneficiază de aceeași etanșeizare împotriva intemperiilor ca și Nikon D810, iar obturatorul fabricat dintr-un compus de kevlar/fibra de carbon este testat la 150.000 de declanșări.

Oferind un unghi de câmp foarte larg și o diafragmă maximă luminoasă, noul NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G este ideal pentru a exagera perspective sau pentru a obține cadre dramatice cu profunzime mică de câmp si bokeh plăcut. Design-ul optic al modelului care cântareşte doar 355 de grame este compus din 13 elemente în 11 grupuri, care include şi două elemente ED (dispersie foarte scăzută) şi doua asferice (AS) pentru reducerea aberațiilor optice si îmbunatățirea clarității și contrastului. În plus, tratamentul Nano Crystal minimizează formele dublate şi petele luminoase. Focalizarea automată este silențioasă şi rapidă, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor), iar distanța focală minimă de 0,2 m facilitează obținerea efectelor dramatice.

 NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G

Nikon COOLPIX S6900

Cu ajutorul ecranului LCD cu unghi variabil și suportului încorporat, Nikon COOLPIX S6900 este compactul ideal pentru selfie-uri.

Comenzile prin gesturi simplifică și mai mult înregistrarea fotografiilor și a filmelor Full HD, iar puternicul zoom optic 12x este extensibil până la 24x cu funcția Dynamic Fine Zoom, pentru a vă purta în centrul actiunii.

Partajarea este şi ea acum extrem de simplă, graţie tehnologiilor Wi-Fi si NFC (near field communication) încorporate, aceasta din urma permițându-va să transferați imaginile pur și simplu atingând cu aparatul foto un dispozitiv inteligent compatibil, din care acestea iau drumul rețelelor de socializare.

Calitatea imaginilor este asigurată de către senzorul CMOS iluminat din spate cu rezoluție de 16 megapixeli si de procesorul EXPEED C2. Beneficiind de o sensibilitate ISO înaltă și de funcții de Găsire ținta AF și de reducere a vibrațiilor, acest aparat foto de buzunar se descurcă excelent atât la petreceri, cât și pe stradă.

 

 

Bliţul  Speedlight SB-500

Tot astăzi, Nikon a anunțat Speedlight SB-500, prima sa unitate bliţ dotată cu o lampă LED încorporată şi controlabilă. Atât capul bliţului, cât şi lampa LED acoperă un unghi de camp larg, de 24 mm, în format FX, iar comenzile intuitive de pe partea din spate a unității asigură o operare simplă. Cu o temperatură de culoare de 5400K şi o intensitate de 100 lx, lampa LED este ideală pentru înregistrarea filmelor în medii slab iluminate, dar și în cazul fotografierii. Capul bliţului se înclină până la 90° și se rotește pe orizontală până la 180°, permițând direcționarea liberă a luminii. Funcţiile suplimentare și modul bliţ pot fi setate în cadrul unui meniu din aparatul foto, care se activează automat când bliţul SB-500 este atașat la aparatul foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.