404 Not Found


nginx
Vitamine pentru tine

blog1

Vara sau iarna, indiferent de anotimp, avem nevoie de vitamine, dar cei cei mai multi dintre noi suntem comozi. Stim ca trebuie sa mancam zilnic fructe si legume, doar o auzim mereu la televizor si la radio, dar cine are timp? Eh, tot la televizor vedem si reclame la seminte de floarea soarelui, dar hai sa nu ne mai luam dupa toate reclamele de la la TV.

Blender-ul! Aceasta minunata inventie este pentru noi un must have, adica, daca n-ai blender, nu existi! Poate fi folosit la o multime de preparate si este “ustensila” secreta pentru supe, creme, sucuri si alte minunatii, cu sau fara alcool (shh!). Iar un blender bun are si un ajutor de nadejde, storcatorul de fructe. Diferenta dintre cele doua aparate este esentiala in ceea ce priveste continutul rezultat. De exemplu, un smoothie contine fructe si legume intregi, foarte maruntite, in timp ce storcatorul separa sucul de fructe de pulpa acestora.

Cu cat viteza si puterea storcatorului de fructe este mai mare, cu atat sucul o sa fie mai curat si mai limpede, valoarea lui calorica mai mare, iar calitatea nutritiva mai mica. Un blender cu putere mare face sucuri cremoase, aproape lichide, dar care pastreaza in proportie de 99% toate beneficiile legumelor si fructelor intregi.

Smoothie-urile si sucurile contin mai multe calorii decat fructele si legumele din care sunt facute. De, exemplu, un pahar de suc de fructe are circa 200 de calorii (cat juma de punga de cipsuri), in timp ce un mar are doar 50-60 de calorii. Chiar daca nu adaugam zahar, smoothie-urile si sucurile contine asa numitele “calorii lichide” care sunt absorbite mai repede in sange decat cele provenite din alimente solide, vorba aia, e mai usor sa bei decat sa mananci!

Iar daca e sa puna cineva intrebarea de ce nu mancam fructele intregi, ci preferam sa bem cu placere sucuri si smoothie-uri, raspunsul este ca suntem lenesi si preferam un gust mult mai bun, care poate fi obtinut cu usurinta prin amestecarea mai multor fructe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.