Samsung-SC8850-0-500x375

Sa faci curat este poate singura indeletnicire casnica pentru care nu ai nevoie de vreo abilitate speciala si este singura de la care nu prea ai cum sa te eschivezi. Dar chiar daca nu este neaparat o placere, poate fi o activitate interesanta, daca ai la indemana tehnologia potrivita.

Iar Samsung SC8850 este aspiratorul high-tech care va transforma curatenia intr-o joaca de copii, intrucat este ceva mai mult decat un banal aparat electrocasnic, este un gadget in toata regula, bazat pe tehnologii dintre cele mai inovatoare.

Cred ca primul lucru pe care il va remarca orice pasionat de tehnologie este “telecomanda” aparatului. Asta nu inseamna, desigur, ca poti aspira prin casa stand tolanit pe canapea. Telecomanda lui SC8850 se afla pe manerul de care apuci si iti ofera o alternativa comoda la clasica apasare cu piciorul a butonului de pornire/oprire al aspiratorului. Poti comanda doua chestii: pornirea si oprire, precum si puterea de aspirare.

Care putere de aspirare este absolut impresionanta si daca ati vazut vreodata prin filme gag-uri cu aspiratoare ce iau dupa ele covoare sau perdele, deja aveti o idee cam cat de puternic aspira acest aparat. Desigur, ar mai fi si gag-urile acelea in care diverse doamne raman in lenjeria intima dupa ce le sunt aspirate hainele, dar daca incerci o cascadorie de-asta pe nevasta-ta atunci cand toata casa e intoarsa pe dos in plina curatenie s-ar putea sa ai parte de un final nu tocmai scontat, deci nu va recomand glumite de-astea.

Puterea de aspirare este, cum spuneam, absolut impresionanta si daca o setezi la maxim va fi realmente un mic efort sa plimbi capul de aspirare pe podea, din cauza vacuum-ului creat. Si daca pe parchetul plat si lucios vacuumul creat nu te va surpinde, pe suprafata neregulata a unui covor nu te-ai astepta la asta si totusi efectul este acelasi.

Nu doar scamele si micile impuritati vor disparea cu desavarsire, ci si orice fir de praf. O carpeta pe care deseori calc cu incaltamintea de afara a fost aspirata perfect si chiar si cu clasicul batator de covoare nu a mai iesit fir de praf din ea. Pentru mine asta este un test relevant, intrucat cu aspiratorul meu obisnuit, care nu este un varf de gama, dar isi face treaba bine, nu am obtinut rezultate la fel de bune.

Ergonomia acestui aspirator este foarte atent studiata si teava cu lungime reglabila si capetele de aspirare cu articulatii extrem de flexibile formeaza un ansamblu deosebit de functional, cu care poti ajuge usor in locuri mai putin accesibile. Articulatiile permit aspirarea facila pe sub unele piese de mobiler si in general poti avea o pozitie foarte relaxanta cand lucrezi.

Fluxul de aer a fost proiectat cu maximum de precizie, pentru a asgura o putere maxima de aspirare si asta se simte. Capetele de aspirare au perii atent structurate iar unul dintre cele care vin la pachet cu aparatul este mutifunctional, avand doua pozitii, pentru podele si pentru covoare, reglabile cu ajutorul unei clapete ce poate fi lesne apasata cu piciorul. Aspiratorul nu are obisnuitul sac de praf, colectarea facandu-se intr-un sistem de camere duble de colectare, numit Super Twin Chamber, care ofera o putere de aspirare cu 20% mai mare decat la aspiratoarele conventionale.

Filtrul pre-motor este unul SILVER HEPA 12, iar la evacuarea aerului aspiratorul are un filtru HEPA 12. Ambele se pot scoate si curata foarte usor, daca respectati intructiunile din manual. Cutia de colectare se poate goli foarte usor, in numai trei pasi, si exista si un beculet care se va aprinde pe corpul aparatului, atentionandu-te sa golsesti cutia cand aceasta se umple. Chiar daca este tentant sa apuci de manerul cutiei de colectare cand muti aparatul, nu este indicat sa faci asta in timp ce aspiratorul functioneaza, pentru ca risti sa imprastii continutul la loc prin casa. Daca tragi dupa tine aspiratorul de furtun, in maniera clasica, este absolut suficient.

SC8850 vine la pachet cu o perie speciala pentru parchet, peria multifunctionala cu doua setari de care va vorbeam si un al treilea accesoriu multifunctional care include o perie mica pentru aspirarea locurilor mai greu accesibile, care se poate retracta si ramane acel capat foarte subtire care poate aspira bine in colturi (nu am idee cum se numeste, dar sigur aveti si voi asa ceva la aspiratorul vostru). Daca intorci invers accesoriul, atunci obtii un capat pentru aspirarea tapiteriei. Acest accesoriu mi s-a parut o chestie ingenioasa, pe care nu am mai vazut-o la alte aspiratoare, dar e drept ca nici nu am prea avut contact cu alt aspirator decat al meu, asa ca nu pot sti daca este ceva unic al lui SC8850.

Cablul de alimentare se poate retracta in totalitate in corpul aparatului si are o lungime de 7m. Daca adaugam la asta si lungimea bratului si a furtunului, ajungem la o raza de actiune de 10m in jurul prizei. Aparatul cantareste 5,7 kg, deci nu va fi deloc greu de transportat.

Samsung SC8850 este un aspirator modern, cu o putere de aspirare reglabila, care la maximum este absolut impresionanta. Sistemul fara saci textili de colectare a prafului face ca golirea si curatarea sa fie extrem de usoare si fara sa ajungi in situatia de a inhala accidental praful. Mentanta facila si, de ce nu, designul atractiv si futurist, il fac sa fie un aparat electrocasnic absolut dezirabil, care isi va demonstra cu prisosinta si eficienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.