148537_articol

Flanco, unul dintre cei mai mari retaileri de produse electro-IT din Romania, estimeaza ca piata aparatelor de aer conditionat va atinge valoarea de 24 de milioane de euro in 2013, in crestere 20% fata de anul precedent.

“Educarea pietei in spiritul grijei pentru mediul inconjurator va determina schimbarea obiceiului de consum si alegerea unor produse cu un consum redus energie si un impact minim asupra mediului inconjurator. Estimam ca anul acesta vor creste vanzarile de aparate de aer conditionat cu tehnologii noi si functii diversificate. Astfel, piata va creste cu aproximativ 20% ca valoare si cu 10% in volum”, a declarat Violeta Luca, CEO Flanco.

De la inceputul acestui an a intrat in vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere in aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer conditionat. Directiva vizeaza eficientizarea consumului energetic pentru echipamentele de aer conditionat.

In prezent, in Romania se vand doua categorii de echipamente: cu compresor de tip ON/OFF si aparate cu compresor Inverter.

Directiva europeana a impus standarde ridicate de eficienta energetica, in care vechile modele ON/OFF nu se mai incadreaza. Aparatele care nu respecta standardele impuse nu vor mai fi comercializate din 2014, iar anul acesta se vor lichida tipurile de aparate neconforme cu noua legislatie. Noile aparate cu tehnologie Inverter asigura un consum cu 30% mai mic fata de vechile dispozitive.

Aparatele de aer conditionat cu Inverter includ tehnologii si aplicatii care aduc beneficii majore, comparativ cu vechile produse.

La noile modele zgomotul unitatii exterioare este diminuat considerabil, temperatura din interiorul locuintei este reglata la nivelul dorit intr-un interval de timp cu pana la 15% mai scurt iar emisiile de CO2 sunt de asemenea reduse, toti acesti factori contribuind la sanatatea utilizatorilor si a mediului inconjurator.

Investitia intr-un aparat de aer conditionat pleaca de la valoarea de 999 de lei si poate ajunge pana la 4.099 lei.

Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri de electroIT din Romania.Cu o retea nationala de 78 de magazine si o echipa de peste 900 de oameni, Flanco a incheiat la nivelul anului trecut cu afaceri de circa 140 de milioane de euro.

2 COMMENTS

  1. Nu vor mai fi comercializate cele care nu se incadreaza in standard, dar asta nu inseamna ca vor creste si vanzarile acestor aparate. Mai degraba totul se va datora climei care din ce in ce mai tare se schimba si devine torida pe timpul verii

  2. Tehnica avanseaza,apar din ce in ce aparate mai moderne cu performante ridicate,care sa daunze cat mai putin mediului inconjurator si utilizatorului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.