Cu totii am auzit de panourile solare si totusi folosirea lor in Romania este destul de redusa. Cel mai probabil pentru ca un panou solar nu este atat de accesibil precum un telefon mobil desi exista si modele de smartphonuri care depasesc pretul unui panou solar. Vom vedea inca o data avantajele pe care le poate aduce montajul unui panou solar.

In primul rand energia solara este gratuita astfel putem reduce semnificativ factura pentru apa calda si incalzire si mai ales o astfel de investitie nu este influentata de cresterile de preturi ale energiei electrice sau ale gazelor.

O astfel de solutie este de viitor pentru ca foloseste o sursa de energie regenerabila si inepuizabila (soarele). Energia solara este Ecologica-protejeaza planeta pentru copii nostrii. Instalarea unui panou solar reduce fenomenele climatice extreme (incalzirea globala).

Panourile solare
Nu produc ploi acide(Emisii de NOx)
Nu produc efect de sera (Emisii de CO2)
Sunt confectionate din materiale reciclabile

Panou solar plan calpak cu rezervor presurizat 2.2 mp 160 lt

Panou solar plan calpak cu rezervor presurizat 150 l, 2 mp

Panou solar plan calpak cu rezervor presurizat 220 l, 2.5 mp

#PANOU SOLAR PLAN CALPAK CU REZERVOR PRESURIZAT 2.2 MP 160 LT
#PANOU SOLAR PLAN CALPAK CU REZERVOR PRESURIZAT 150 L, 2 MP
#PANOU SOLAR PLAN CALPAK CU REZERVOR PRESURIZAT 220 L, 2.5 MP

O familie de 5 persoane consuma 500 litri de apa calda menajera pe zi.
Pentru a incalzi 500 litri de la 10°C la 45°C se consuma aproximativ 2,5 m3 de gaz natural. In momentul de fata pretul gazului este de 1,4 lei/m3.
La sfarsitul acestui an, pretul va ajunge la 1,7 lei/m3 In cativa ani pretul va ajunge la fel ca in UE-0,7 euro/m3 (3 lei/m3).
Luand in calcul pretul de la sfarsitul acestui an(1,7 lei/m3) va rezulta in cazul folosirii gazului natural:
Cost zilnic 2,5 m3x1,7lei/m3=4,25 lei/zi
Cost lunar 4,25lei/zix30zile=130 lei/luna
Cost anual 130lei/lunax12luni=1560 lei/an

Cu panourile solare s-a demonstrat ca se poate acoperi la nivelul Romaniei, 60% din necesarul de apa calda. Deci rezulta ca economia de bani in cazul folosirii panourilor solare este de:

1560 lei/anx60%=1000 lei/an

Panourile solare nu consuma combustibil astfel ca 8 luni pe an nu esti influentat de cresterea pretului la combustibil iar costuri de service sunt minime.

Panourile solare cu rezervor produse de Calpak sunt solutii excelente pentru apa calda si beneficiaza de 5 ani garantie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.