Incepand cu cele mai simple modele de masini de cusut si continuand cu cele care detin peste 1800 de tipuri de cusaturi reglabile si editabile, masinile de cusut au cunoscut o evolutie uimitoare pe parcursul anilor, dezvoltarea fiind facuta in permanenta.
Astfel ca s-a ajuns ca o masina de cusut sa detina display ASV LCD cu touch-screen si fonturi de scriere pe material, lucru pe care cel mai probabil nici nu l-am fi putut imagina in urma cu 10-20 de ani.
De ce o masina de cusut?
Tot mai multe gospodine isi pun intrebarea: de ce o masina de cusut? Pentru ca iti poti remodela hainele care devin invechite, pentru ca ai sansa sa iti scurtezi hainele care iti sunt mari sau pentru ca iti poti produce singura haine de calitate, cele mai noi astfel de masini de cusut avand functii cu totul si cu totul speciale. Si daca timpul liber iti permite, atunci cu siguranta vei gasi suficiente lucruri interesante de realizat cu ajutorul celor mai performante si mai noi tipuri de masini de cusut aparute pe piata.
Cat costa o masina de cusut?
O prima intrebare, atunci cand vine vorba de un produs din gama celor electrocasnice, este legat de pretul acestuia. Trebuie sa stim ce buget ne este necesar pentru a achizitiona o astfel de masina de cusut, si daca se justifica pretul acesteia. Un pret de referinta pentru modelele din gama celor de inceput este de aproximativ 400 lei. Luand ca etalon masinile de cusut marca Brother, un astfel de produs este modelul Brother XN 1700/BQ17, ce are in dotare 17 cusaturi de baza, butoniera in 4 pasi sau coasere inapoi pentru intarire.
Pretul unei masini de cusut medie din punct de vedere al caracteristicilor tehnice se gaseste in zona de 700-800 lei si aici putem face referire la modelul BN37/RH137, masina dotata cu 37 cusaturi de baza, coasese butoniera intr-un singur pas etc
Trecand un pic peste medie gasim produse din ce in ce mai dotate, cu preturi cuprinse intre 1500-2000lei Luam ca referinta modelul Brother Innovis 55, un model cu adevarat special ce detine 135 cusaturi de baza, 155 functii de coasere, butoniera intr-un singur pas, coasere inapoi sau chiar suveica orizontala de teflon.
Exista si modele de varf care au preturi ceva mai ridicate, dar care sunt cu adevarat speciale, atat prin functiile lor cat si prin rezultatele pe care le ofera. Modelul pe care l-am ales pentru a-l prezenta este Brother Innovis 5000 Laura Ashley, aceasta indeplinind 683 tipuri de cusaturi, 416 de modele de broderie, viteza de brodare pana la 1000 de impunsaturi/minut, 17 fonturi de monograme si multe alte functii foarte interesante.
De unde cumpar o masina de cusut?
Pentru ca cererea este din ce in ce mai mare si oferta a inceput sa creasca, ajungand sa satisfaca toate cerintele celor care isi doresc o astfel de masina. Un avantaj in alegerea masinii de cusut este direct din mediul online, motivele fiind pretul mai scazut, timpul foarte scurt in care poti vedea multe modele prezentate cu detalii complete si livrarea rapida la domiciliu.
Modele de colectie pentru masina de cusut
In lunga istorie a masinilor de cusut, au fost cateva modele care au reusit sa se impuna, ele devenind adevarate opere de colectie in timp. Un astfel de exemplar se poate gasi in randul modelelor de la Singer, ce au o vechime de peste o suta de ani.