Frigider-Electrolux-191x3001. Cum functioneaza
Activand compresorul (motorul), lichidul este compresat incalzindu-se si astfel fiind impins in condensator unde se raceste rapid, eliminand in mediul inconjurator caldura acumulata. Dupa aceea, gazul ajunge in camera de expansiune si de acolo in camera de evaporare unde coboara la o temperatura de sub 0 grade C. Cand temperatura creste, reincepe ciclul.

2. Frigider independent sau incorporabil?
Pe langa evaluarile legate de exigentele estetice ale propriei bucatarii, clientul trebuie sa tina cont si de latimea frigiderul incorporabil care este de 54 de cm, pentru majoritatea modelelor. Deci, gandit pentru dimensiunile standard ale bucatariilor modulare. Frigiderele cu independente au o latime normala de 60 cm. Frigiderele se impart in urmatoarele categorii:
– Frigidere statice
Sunt clasicele frigidere traditionale, fara ventilatie interna fortata.
– Frigidere No-Frost
Sunt frigiderele in care frigul ventilat, repartizat pentru fiecare compartiment, atat in frigider cat si in congelator, trece printr-un sistem de canale.

3. Frigidere statice cu ventilatie Turbo Cold
Sunt aparatele noii generatii Candy, dotate cu un nou sistem de ventilatie alcatuit dintr-un ventilator amplasat pe peretele interior care restabileste temperatura ideala in interiorul compartimentului frigorific, intr-un timp scurt dupa deschiderea usii si asigura o racire mai rapida a alimentelor. Nivelul normal de umiditate este asigurat de catre aerul care circula.

4. Frigidere Dual-Cold
Sunt frigiderele Candy dotate cu un sistem exclusiv, controlat de catre un microcip care garanteaza o refrigerare mai eficienta si mai flexibila. Un singur compresor alimenteaza un dublu circuit de alimentare, optimizand repartizarea racirii intre compartimentul frigider si congelator. In plus este posibila reglarea independenta a temperaturilor celor doua compartimente.

5. Frigidere cu autoventilatie
In cazul modelelor care se instaleaza sub mobilier, este prezent un sistem de ventilatie asezat sub aparat pentru a imbunatati temperatura zonei incastrate si a pozitionarii compresorului. Aceasta evita eliminarea de aer inspre blatul de gatit al bucatariei, creand astfel o integrare perfecta care nu compromite estetica.

Frigiderele incorporabile se grupeaza in patru categorii:
– Combinate – acolo unde frigiderul este suprapus congelatorului, pentru o mai buna accesabilitate. Cele doua parti, la modelul cu bicompresor, sunt alimentate fiecare de catre propriul compresor de catre doua termostate independente, putand fi reglate separat sau oprite individual. La modelul cu monocompresor termostatul este unic pentru ambele compartimente.
– Cu doua usi – cu un congelator de capacitate minima, pozitionat in partea superioara a aparatului. Are un singur termostat.
– Cu o usa – disponibile atat in versiunea “tutto frigo”,care contin celula “freezer” in interiorul compartimentului congelator. Are un singur termostat.
– Sub mobila – pentru introducerea sub blatul de lucru al bucatariei. Cu un singur termostat.

6. Compartimentarea interioara a congelatorului
Impartirea interna a aparatului este data de catre o logica modulara care permite exploatarea la maxim a spatiului disponibil, atat in interior cat si pe usa frigiderului. Dotarile aparaturii prevad:
– rafturi interioare din cristal securizat, plastic sau grilaje;
– sertare pentru legume sau fructe, pozitionate in partea inferioara a frigiderului;
– rafturi pe usi

7. Rafturi din cristal securizat Security Glass
Dotarile interne s-au imbogatit cu utilizarea rafturilor din cristal securizat, foarte rezistente si usor de curatat.

8. Rafturi din plastic Crystal Clear
Rafturile din plastic Crystal Clear, cu un grad de transparenta ridicat, au o structura ranforsata care permite o rezistenta ridicata la greutati aproape duble fata de rafturile clasice din plastic, neindoindu-se sub presiune.

9. Rafturi din grilaje
Se pot extrage, inclina si pozitiona pe niveluri diferite, aproximativ la fiecare 4 cm.

10. Crisper (sertarul pentru verdeturi)
La anumite modele, sertarul pentru verdeturi este doar unul, se caracterizeaza prin transparenta ce permite o mai buna observare a conservarii alimentelor.

11. Compartimentele usii multibox
Pentru cutii si sticle, cu suport pentru unt si oua; prin sistemul multibox fiecare vas poate fi indepartat extrem de usor si, datorita elegantei si a faptului ca sunt atat de practice, pot fi asezate pe masa impreuna cu continutul lor.

12. Compartimentele usii la inaltime dubla
Sunt monobloc, din plastic alb, si permit depozitarea de vase si recipiente de masuri diferite in asa fel incat sa puteti elibera rafturile de vase si elemente stanjenitoare si incomode ca dispunere.

13. Sertarul multifunctional
Caracterizat de o clanta ergonomica, este pozitionabil la dreapta sau la stanga rafturilor din plastic.

14. Compartimentul freezer
Compartimentul freezer, cu o izolare de 7 cm pentru fiecare latura, garanteaza maximum de prestanta si incredere.
Sertarele freezer, din plastic plin, ofera soliditate si garanteaza o conservare perfecta la temperaturi scazute, mentinand nealterate alimentele pentru o perioada indelungata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.