Probabil ca nu multi sunt aceia care stiu ca masina de spalat trebuie curatata frecvent pe interior, intrucat spalarile repetate duc la acumularea depunerilor in locurile cel mai greu accesibile. In plus, cu timpul, rufele nu vor mai mirosi a proaspat odata scoase din masina de spalat, ci vor degaja un miros neplacut.

In cele ce urmeaza, te vom invata cum sa cureti masina de spalat fara a apela la produsele din comert. Ai nevoie doar de putin timp, de niste produse care cu siguranta se gasesc in orice bucatarie si, eventual, de o pereche de manusi.

Iata cum sa cureti masina de spalat rapid si eficient!

Cum sa cureti masina de spalat cu ajutorul solutiei pe baza de inalbitor

Incepe prin a verifica garnitura de cauciuc care margineste cuva masinii, indepartandu-i marginile. Daca nu ai curatat-o de mult, in mod sigur este plina de mucegai, intrucat aparitia acestuia este favorizata de prezenta umezelii. Sterge foarte bine garnitura cu o carpa imbibata intr-o solutie formata din apa si inalbitor pe baza de clor, in proportie de 50:50. Iti recomandam sa nu realizezi aceasta operatiune fara o pereche de manusi de cauciuc, intrucat efectul inalbitorului asupra pielii mainilor nu va fi dintre cele mai placute si in mod sigur nu iti doresti maini aspre, uscate si iritate. In plus, manusile iti protejeaza mainile si de mirosul puternic de clor, care altfel ar ramane impregnat in piele pentru 2-3 zile.

Daca dupa ce ai sters bine garnitura a mai ramas mucegai, inmoaie un alt prosop in solutia cu inalbitor si impinge-l in garnitura. Lasa-l acolo timp de 30 de minute, dupa care il poti scoate. Continua aceasta operatiune curatand garnitura cu o periuta de dinti veche. In final, sterge bine garnitura cu un prosop uscat. Vei constata ca mucegaiul a disparut complet.

Cum sa cureti masina de spalat cu otet

Pune toate prosoapele de care te-ai folosit la curatarea garniturii in cuva masinii si porneste un ciclu complet de spalare si clatire la temperatura mare. Dupa incheierea acestui prim ciclu de spalare si clatire, programeaza un al doilea ciclu complet, adaugand totodata in cuva doua cesti de otet.

Inalbitorul ramas in prosoape si otetul vor curata temeinic interiorul masinii de spalat, il vor igieniza si dezinfecta, indepartand orice urma de miros neplacut.

Poti trece apoi la curatarea compartimentului pentru detergent si balsam cu o solutie formata jumatate din apa, jumatate din otet. Cu aceeasi solutie, curata apoi si interiorul usii masinii, mai cu seama partea de jos a acesteia, unde se acumuleaza apa in timpul spalarii.

Cum sa cureti masina de spalat cu bicarbonat sau suc de lamaie

Acum ca stii cum sa cureti masina de spalat cu otet, iti mai recomandam alte doua metode foarte eficiente de curatare a acesteia: cu bicarbonat de sodiu, respectiv cu suc de lamaie. Varsa doua plicuri de bicarbonat in compartimentul de detergent, apoi porneste un ciclu complet de spalare, fara a avea haine in masina. Bicarbonatul indeparteaza eventualul miros, dar si depunerile de detergent din cuva. Apeleaza la aceasta metoda o data la doua saptamani.

Foloseste sucul de lamaie numai in cazul in care observi pete de rugina la nivelul cuvei. Toarna o cana de suc de lamaie in cuva si porneste un ciclu de spalare scurt, la o temperatura ridicata. Eventualele pete de rugina vor fi indepartate, iar interiorul masinii de spalat va capata un miros proaspat.

 

Cum sa mentii curatenia masinii de spalat

Dupa ce ai aflat cum sa cureti masina de spalat, ia in considerare urmatoarele recomandari pentru mentinerea acesteia in buna stare de functionare:

• Dupa fiecare spalare, lasa usa masinii intredeschisa, astfel permiti aerului sa circule si previi aparitia mucegaiului.

• Nu lasa rufele sa stea prea mult in cuva dupa ce s-a incheiat ciclul de spalare.

• Fa-ti un obicei din a curata masina de spalat o data pe luna. E foarte probabil ca la acest interval sa nu existe inca depuneri de mucegai. Cu atat mai bine. In acest caz, nu mai folosi solutia pe baza de inalbitor, ci curata masina doar cu ajutorul otetului.

Tu cum cureti masina de spalat? Cunosti si alte metode de curatare a masinii?

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.