404 Not Found


nginx
Aer conditionat mobil. Ce trebuie sa stii despre un astfel de aparat – TechMagazin

aer_conditionat_mobil_65008800

Un aparat de aer condiţionat mobil se vinde la preţuri ce pornesc de la 900 de lei. Totuşi, având în vedere că este nevoie de un tub pentru eliminarea aerului cald, aerul condiţionat mobil devine unul … fix. Altfel, trebuie să găurim toţi pereţii casei.

Click aici pentru preturi si alte detalii!

Nivelul de zgomot produs de un aparat de aer condiţionat este de circa 55 dB. Pentru a vă face o idee, atunci când discutaţi cu cineva în mod normal, pe un ton calm, sunetul are circa 60 dB.

Un aparat de aer condiţionat mobil nu ocupă foarte mult loc. Aparatul de aer condiţionat este înalt de circa 80 de cm şi lat de circa 35-40. Când îl cumpăraţi, aveţi însă nevoie de maşină, deoarece majoritatea modelelor au greutăţi de peste 30 de kilograme.

Trebuie să ştiţi că un aparat de aer condiţionat mobil are şi capacitate de încălzire. Aparatul este de mare ajutor în cazul încăperilor ce nu depăşesc 20-25 mp.

Când cumpăraţi un aparat de aer condiţionat mobil întrebaţi şi de funcţia de dezumidificare. Un astfel de aparat ar trebui să fie capabil să elimine excesul de umiditate din aerul camerei. Alimentarea unui aparat de aer condiţionat mobil se face la priză normală, de 220-240 V.

Aparat de aer condiţionat mobil – Aerul trebuie evacuat

Problema cu aparatul de aer condiţionat mobil este că aerul rece produs prin faţă este “dublat” de aerul cald scos prin spate. Nu trebuie să fii un geniu ca să ştii asta, e fizică de clasa a VII-a. Ca să facă frig într-o parte, aparatul trebuie să facă musai căldură în alta, cum se exprima un utilizator de pe pcforum.

“Legat de aceste aparate de aer condiţionat mobile, pot fi foarte utile, au avantajul că pot fi mutate rapid acolo unde e nevoie de ele, ziua în sufragerie, noaptea în dormitor, doar că trebuie să ţinem cont de faptul că în faţă scoate aer rece, iar în spate aer cald, deci, teoretic, aerul din încăpere nu se răceşte. Ba, mai mult, cum randamentul e sub 100%, practic, aerul din cameră se va încălzi, în loc să se răcească.

La fel ca şi când am deschide uşa frigiderului, încercând să răcim casa. Deci, pentru a răci într-adevăr aerul din încăpere, aerul cald care se degajă în spatele aparatului ar trebui evacuat din casă. Pentru asta, aparatele au în spate un racord, la care se poate cupla un tub gofrat, asemănător celor de la microcentrale, prin care aerul cald să fie evacuat în exterior. Adică, fie cuplezi aparatul de aer condiţionat mobil la coşul sobei, dacă ai, fie găureşti peretele”, spune Korsar pe forumul numit.

Aşadar, aparatul de aer condiţionat mobil trebuie devine, într-un fel, fix, deoarece depinde de acest tub de eliminare a aerului cald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.